Mandolety | Coolinářka
8. 12. 2015

Mandolety

Ingredience

  • dortové oplatkové pláty
  • 2 bílky
  • 70 g cukru krupice
  • 70 g hrubě mletých mandlí
  • 30 g hrubě mletých vlašských ořechů
  • nastrouhaná kůra z 1 citrónu

Nejlepší cukroví má každý rok moje teta Naďa! Dělá druhy, které jsem nikdy u nikoho neochutnala, každý druh je jedinečný a ta chuť…! Letos jsem se rozhodla pár z nich vyzkoušet a o recept s samozřejmě podělím s vámi! Mandolety jsou velmi jednoduché a když vám zbudou bílky, tak je to ideální alternativa třeba k pusinkám.

Postup

  1. V supermarketu u pečiva seženete dortové oplatky, jsou to takové A4 pláty a budou vám stačit necelé dva.
    Troubu předehřejte na 150 stupňů.
    Ušlehejte pevný sníh ze dvou bílků

  2. Do něj postupně zašlehejte krupicový cukr (ve 3 až 4 dávkách)

  3. Další dávku vždy až se předchozí cukr zcela rozpustí

  4. Vznikne vám lesklý pevný sníh

  5. Do něj nyní jemně vmíchejte oba druhy ořechů a čerstvě nastrouhanou citrónovou kůru

  6. Vzniklou směs natřete asi v cm vrstvě na oplatky položené na plechu.
    Tyto dejte péct do předehřáté trouby na 150 stupňů cca na 15 – 20 minut

  7. Hmota nesmí zhnědnout, jen se tzv zatáhnout

  8. Zapečené pláty ještě teplé ihned rozstříhejte na malé čtverečky.
    Dobrou chuť!

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu