Rybízový koláč s mascarpone | Coolinářka
7. 8. 2016

Rybízový koláč s mascarpone

Ingredience

  • 300g hladké mouky
  • 150g másla
  • 150g cukru krupice
  • špetka soli
  • 1 + 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 hrsti červeného rybízu
  • 250g mascarpone
  • 2 lžíce slazeného kondenzovaného mléka
  • plátky mandlí

Kyselý červený rybíz, jemné mascarpone a křehké těsto… tato kombinace funguje spolehlivě!

Postup

  1. Nejprve rukama dohromady zpracujte hladkou mouku s práškem do pečiva a solí, přidejte studené máslo a krupicový cukr

  2. Vznikne drobivá směs, do které nyní přidejte jedno vejce

  3. Po zapracování získáte hladké kompaktní těsto

  4. Z něho ukrojte asi 1/6 a tu dejte asi na 30 minut do mrazničky

  5. Zbylé těsto prsty roztáhněte v dortové nebo koláčové formě po jejím dnu i po stranách (asi 4 cm)

  6. Formu s takto připraveným těstem dejte na 20 minut do lednice

  7. Troubu předehřejte na 170 stupňů.
    Mezitím si připravte náplň

  8. Mascarpone pomocí metly smíchejte s vejcem a slazeným kondenzovaným mlékem

  9. Tuto směs nalijte na vychladlé těsto v dortové formě

  10. Navrch posypte rybízem

  11. Nyní vyndejte díl těsta z mrazničky a nastrouhejte ho hrubým struhadlem na náplň

  12. Vše posypte mandlemi

  13. Těsto ze stran dortové formy jen trochu přehněte směrem do středu formy

  14. Koláč dejte péct do předehřáté trouby na 170 stupňů, dokud nezezlátne (asi 50-60 minut)

  15. Koláč servírujte zchladlý.

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu