Ingredience
300 g hladké mouky150 g másla150 g cukru krupice- špetka soli
1 +1 vejce1 lžička prášku do pečiva2 hrsti červeného rybízu250 g mascarpone2 lžíce slazeného kondenzovaného mléka- plátky mandlí
Kyselý červený rybíz, jemné mascarpone a křehké těsto… tato kombinace funguje spolehlivě!
Postup
Nejprve rukama dohromady zpracujte hladkou mouku s práškem do pečiva a solí, přidejte studené máslo a krupicový cukr
Vznikne drobivá směs, do které nyní přidejte jedno vejce
Po zapracování získáte hladké kompaktní těsto
Z něho ukrojte asi 1/6 a tu dejte asi na 30 minut do mrazničky
Zbylé těsto prsty roztáhněte v dortové nebo koláčové formě po jejím dnu i po stranách (asi 4 cm)
Formu s takto připraveným těstem dejte na 20 minut do lednice
Troubu předehřejte na 170 stupňů.
Mezitím si připravte náplňMascarpone pomocí metly smíchejte s vejcem a slazeným kondenzovaným mlékem
Tuto směs nalijte na vychladlé těsto v dortové formě
Navrch posypte rybízem
Nyní vyndejte díl těsta z mrazničky a nastrouhejte ho hrubým struhadlem na náplň
Vše posypte mandlemi
Těsto ze stran dortové formy jen trochu přehněte směrem do středu formy
Koláč dejte péct do předehřáté trouby na 170 stupňů, dokud nezezlátne (asi 50-60 minut)
Koláč servírujte zchladlý.


