Lokše s husím masem a povidlovou omáčkou | Coolinářka
9. 11. 2016

Lokše s husím masem a povidlovou omáčkou

Ingredience

  • maso z pečené husy
  • husí sádlo
  • NA LOKŠE:
  • 500g vařených brambor
  • cca 150g hladké mouky
  • sůl
  • NA OMÁČKU:
  • 200g švestkových povidel
  • voda nebo uzený vývar
  • špetka skořice
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky

Bramborové lokše možná děláte jako přílohu ke svatomartinské huse. Já vám dnes přináším recept, tak je povýšit na samostatný hlavní chod. Ideální způsob, jak skvěle zužitkovat zbytek svatomartinské husí pečínky!

Postup

  1. Nejprve si připravte povidlovou omáčku

  2. Rozpuštěné máslo zaprašte hladkou moukou a vzniklou jíšku zalijte trochou uzeného vývaru nebo vody

  3. Do vzniklé směsi přidejte povidla a vše smíchejte a chvíli vařte

  4. Omáčku dochuťte skořicí a solí

  5. Teď je čas na lokše

  6. Uvařené a vychladlé brambory nastrouhejte na jemném struhadle a přendejte do mísy

  7. Přidejte hladkou mouku a ručně vypracujte pružné nelepivé těsto, až nyní ho osolte

  8. Ihned (po osolení těsto řídne) vyválejte tenké placky a z obou stran je pečte na rozpálené suché pánvi, nebo pokud máte plynový sporák, použijte litinovou plotýnku

  9. Nakonec je pomašlujte husím sádlem.
    Lokše podávejte s obraným natrhaným husím masem, přelité povidlovou omáčkou.
    Dobrou chuť!

    Tento recept vznikl ve spolupráci s http://www.kosik.cz

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Recepty z masa

Recepty z masa

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu