Jahodová bublanina s plátky mandlí | Coolinářka
5. 7. 2015

Jahodová bublanina s plátky mandlí

Ingredience

  • 150 g změklého másla
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
  • nastrouhanou kůru z ½ citronu
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 400 g jahod
  • menší šálek mandlových lupínků
  • moučkový cukr na poprášení

O této bublanině kdysi moje mamka prohlásila, že je nejlepší, co kdy jedla, tak ji zkuste a posuďte sami. Já jí dělám už několik let vždycky, když je sezóna jahod.

Postup

  1. Předehřejte horkovzdušnou troubu 160 stupňů; formu (30 × 20 cm) vymažte máslem a vysypte strouhankou

  2. Utřete máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem

  3. Postupně zašlehejte žloutky a citronovou kůru

  4. Do směsi pak přidejte mouku s práškem do pečiva

  5. Z bílků ušlehejte sníh a na dvakrát ho opatrně přimíchejte do těsta

  6. V pekáči posypte jahodami a polovinou mandlí

  7. Pečte cca 30 minut do světle zlaté barvy

  8. Před vytažením z trouby posypte bublaninu zbytkem mandlí a po vychladnutí pocukrujte.
    Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu