Mleté maso zapečené pod bramborovou kaší | Coolinářka
6. 7. 2015

Mleté maso zapečené pod bramborovou kaší

Ingredience

  • mleté maso (mix hovězí a vepřové)
  • střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • čerstvý tymián
  • zelenina (mrkev, petržel, brokolice, hrášek,...)
  • tvrdý tučný sýr (čedar)
  • 5 velkých brambor typu C
  • máslo
  • 100 ml mléka
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 žloutek
  • sůl
  • pepř

undefined

Postup

  1. Nejprve si orestujte na cibulce a česneku mleté maso (750g, ideálně mix hovězí a vepřové, pokud si ho nemelete doma, mám nejlepší zkušenost s mletým masem z Globusu)

  2. Osolte a opepřete ho, dokořeňte čerstvým tymiánem a přidejte rajský protlak

  3. Dle potřeby maso podlijte trochou vody, přikryjte poklicí a duste asi 30 minut

  4. Pak k němu přidejte zeleninu nakrájenou na malé kousky (mrkev, brokolici, hrášek, petržel,…) a znovu duste, dokud zelenina nezměkne

  5. Mezi tím si uvařte oloupané brambory typu C, tyto pak rozmixujte s máslem, mlékem (100ml), smetanou na šlehání (100 ml), jedním žloutkem a solí

  6. Nakonec vrstvěte do zapékací mísy: mleté maso, strouhaný sýr (ideálně čedar) a bramborovou kaši

  7. Dejte zapéct do vyhřáté trouby pod gril na 180 stupňů, dokud kaše nezezlátne

  8. Těsně po upečené se pokrm špatně servíruje, proto ho nechte trochu zchladnout

  9. Můžete také jednotlivé porce připravit do jednoporcových zapékacích misek a servírovat je přímo.
    Dobrou chuť!

Recepty z masa

Recepty z masa

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu