Dýňová ovesná kaše s čokoládou Figaro | Coolinářka
4. 10. 2019

Dýňová ovesná kaše s čokoládou Figaro

Ingredience

  • na dýňové pyré:
  • ½ dýně Hokaido
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžička skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • 4 strouhnutí muškátového oříšku
  • ½ lžičky nadrceného hřebíčku
  • ½ lžičky mletého nového koření
  • na ovesnou kaši:
  • 70 g jemných ovesných vloček
  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 + 1 lžíce cukru krupice
  • špetka soli
  • 1 jablko
  • hrst vlašských ořechů
  • 1 lžíce másla
  • čokoláda Figaro sladká vášeň

Dýně patří k podzimu neodmyslitelně. Dnešní recept může být vydatnou snídaní, ale i dezertem, či sladkou večeří. Dýňové pyré si navíc můžete udělat do zásoby a přidat ho do jiných sladkých podzimních receptů. A kvalitní čokoláda Figaro Sladká vášeň tomu všemu dodá dokonalou energetickou i chuťovou tečku! (http://www.figaro.cz)

Minule se vám moc líbila podzimní lístečková miska… Mám pro vás dobrou zprávu: v obchodech řetězce Můj obchod (http://www.mujobchod.cz) ji nyní získáte zdarma při koupi 4 tabulek čokolády Figaro.

Akce trvá až do 15. 10. 2019.

Postup

  1. Nejprve si připravte dýňové pyré, klidně i den předem. Dýni hokaido nemusíte loupat, pouze ji nakrájejte na měsíčky a zbavte semínek.

  2. Kousky dýně přendejte do pekáče nebo zapékací mísy, pokapejte ho lehce olejem a dejte je péct na 180 stupňů přibližně na 30 minut, dokud dýně nezměkne.

  3. Smíchejte si směs koření ze skořice, mletého zázvoru, nového koření a muškátového oříšku.

  4. Upečené měkké měsíčky dýně nechte zchladnout a pak je v misce rozmixujte tyčovým mixérem se lžičkou směsi koření a přibližně dvěma lžícemi vody.

  5. Do hrnce nalijte mléko, přisypte k němu ovesné vločky, vanilkový cukr, jednu lžíci cukru krupice a špetku soli. Vše zamíchejte a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte kaši do zhoustnutí. Nakonec do ní zamíchejte 2 – 3 lžíce dýňového pyré.

  6. Teď je čas na karamelizovaná jablka s vlašskými ořechy. Na malé pánvi (ideálně s keramickým povrchem) restujte na másle měsíčky jablek. Když jsou zlatavé, přidejte ořechy a vše zasypte lžičkou cukru a nechte zkaramelizovat.

  7. Dýňovou kaši servírujte teplou se zkaramelizovanými ořechy a jablky a kousky čokolády Figaro. Ta se v kaši částečně rozpustí a dodá jí dokonalou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu