Višně s pařížskou šlehačkou ochucenou mletým kardamonem | Coolinářka
4. 7. 2015

Višně s pařížskou šlehačkou ochucenou mletým kardamonem

Ingredience

  • (na 2 porce)
  • 10 višní
  • červená želatina v prášku
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 10 máslových sušenek
  • 1 lžíce másla
  • 250 ml vysokoprocentní smetany ke šlehání
  • 100 g čokolády na vaření
  • 1 lžička mletého kadramonu

undefined

Postup

  1. Milí čtenáři, jednou z mých oblíbených kombinací je čokoláda a višně

  2. Já vůbec višně možná radši než třešně, alespoň do dezertů a zákusků, baví mě ta jejich pikantnost..

  3. Jak na višňové želé: želatinu připravte dle návodu na obalu do 160ml ocukrované vody

  4. Nechte trochu zchladnout a mezi tím si vypeckujte a nakrájejte višně na poloviny

  5. Zamíchejte je do želatiny a tu nalijte do skleniček

  6. Pokud chcete dosáhnout efektu na obrázku, připravte si skleničky opřené nakřivo např. v muffinové formě

  7. Želatinu s višněmi nechte dokonale zchladnout a ztuhnout

  8. Jak na sušenkou směs: máslové sušenky si nalámejte do kutru a přidejte lžíci másla a krupicového cukru

  9. Společně rozsekejte, směs by měla připomínat drobenku

  10. Jak na pařížskou šlehačku: ve vodní lázni rozpusťte 100g čokolády na vaření spolu s 100ml smetany k šlehání

  11. Když je čokoláda rozpuštěná, přilijte postupně zbytek smetany a směs nechte důkladně vychladnout v ledničce

  12. Pak vyšlehejte mixérem šlehačku, do které opatrně vmíchejte 1 lžičku mletého kardamomu

  13. Nakonec navrstvěte na ztuhlé želé sušenkovou směs a na ní čokoládovou šlehačku

  14. Ozdobte višní a podávejte

  15. Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu