Salát z raných brambor s uzenou rybou | Coolinářka
3. 8. 2024

Salát z raných brambor s uzenou rybou

Ingredience

  • 500 g raných brambor
  • 190 g zakysané smetany
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 hrst sekaného čerstvého kopru
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 malá červená cibule
  • ½ salátové okurky
  • 150 g uzené ryby (sumeček africký, losos, makrela,...)

Léto je období salátů. Ve vedrech se nikomu nechce dlouze vařit, nedejbože péct! Dnešní salát je z těch, ze kterých se dosyta najíte, má svěží chuť a krásně voní po kopru!

Recept vznikl ve spolupráci se Skinny.cz

Postup

  1. Brambory uvařte doměkka, slijte je oloupejte a nechte zchladnout.

  2. Do mísy vyklopte zakysanou smetanu nebo bílý jogurt, přidejte dijonskou hořčici, drcený česnek, sekaný kopr, sůl a pepř. Vše zamíchejte.

  3. Zchladlé brambory dejte do mísy k dresinku, přidejte nakrájenou salátovou okurku, červenou cibuli a kousky uzené ryby. Vše zamíchejte a nechte vychladnout v lednici.

  4. Dle chuti salát dosolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Saláty

Saláty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu