Ingredience
- 500 g raných brambor
- 190 g zakysané smetany
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 hrst sekaného čerstvého kopru
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky soli
- čerstvě mletý pepř
- 1 malá červená cibule
- ½ salátové okurky
- 150 g uzené ryby (sumeček africký, losos, makrela,...)
Léto je období salátů. Ve vedrech se nikomu nechce dlouze vařit, nedejbože péct! Dnešní salát je z těch, ze kterých se dosyta najíte, má svěží chuť a krásně voní po kopru!
Recept vznikl ve spolupráci se Skinny.cz
Postup
Brambory uvařte doměkka, slijte je oloupejte a nechte zchladnout.
Do mísy vyklopte zakysanou smetanu nebo bílý jogurt, přidejte dijonskou hořčici, drcený česnek, sekaný kopr, sůl a pepř. Vše zamíchejte.
Zchladlé brambory dejte do mísy k dresinku, přidejte nakrájenou salátovou okurku, červenou cibuli a kousky uzené ryby. Vše zamíchejte a nechte vychladnout v lednici.
Dle chuti salát dosolte a opepřete čerstvě mletým pepřem.