Ingredience
- 120 ml rostlinného oleje
- 180 g cukru krupice
- 3 vejce
- 120 ml mléka
- 190 g zakysané smetany
- 240 g hladké mouky
- 50 g kakaa
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 100 g mléčných čokoládových pecek
- 125 g ruby čokoládová poleva
- hrst cukrových srdíček
- perleťový prach růžový
Dnešní recept na vláčnou čokoládovou bábovku s ruby polevou vznikl ve spolupráci s eshopem Cukrářům.cz , který má v sortimentu stovky položek nejen pro profesionální cukráře a pekaře. A protože se blíží svátek zamilovaných, mají v nabídce množství tematických produktů . Možná vám přijde vhod slevový kód na 15% “coolvalentyn15” , platný do 14. 2. 2022.
Postup
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Všechny suroviny používejte v pokojové teplotě.
V jedné míse smíchejte sypké suroviny – prosátou hladkou mouku, kakao, jedou sodu, prášek do pečiva a sůl.
V druhé míse mixérem vyšlehejte krupicový cukr, olej, vejce a mléko. Pak do této směsi jemně lžící nebo vařečkou zamíchejte zakysanou smetanu.
Nyní opět s pomocí ručního šlehače postupně na několikrát krátce zašlehejte sypkou směs do tekuté. Do vzniklého těsta nakonec zamíchejte čokoládové pecky.
Těsto nalijte do bábovkové formy, kterou předem vymažte máslem a vysypte moukou (případně použijte silikonovou formu).
Pečte při 180 stupních asi 40 minut.
Po pečení vyklopte bábovku na drátěnou mřížku a nechte ji vychladnout.Na zdobení si během cca 40 sekund rozpusťte v misce asi 120 g ruby čokoládové polevy. Tou ozdobte zchladlou bábovku a do ještě nezaschlé polevy přidejte cukrová srdíčky a nakonec jedlý perleťový prach.




