Valentýnská bábovka | Coolinářka
26. 1. 2022

Valentýnská bábovka

Ingredience

  • 120 ml rostlinného oleje
  • 180 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 120 ml mléka
  • 190 g zakysané smetany
  • 240 g hladké mouky
  • 50 g kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 100 g mléčných čokoládových pecek
  • 125 g ruby čokoládová poleva
  • hrst cukrových srdíček
  • perleťový prach růžový

Dnešní recept na vláčnou čokoládovou bábovku s ruby polevou vznikl ve spolupráci s eshopem Cukrářům.cz , který má v sortimentu stovky položek nejen pro profesionální cukráře a pekaře. A protože se blíží svátek zamilovaných, mají v nabídce množství tematických produktů . Možná vám přijde vhod slevový kód na 15% “coolvalentyn15” , platný do 14. 2. 2022.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Všechny suroviny používejte v pokojové teplotě.

  2. V jedné míse smíchejte sypké suroviny – prosátou hladkou mouku, kakao, jedou sodu, prášek do pečiva a sůl.

  3. V druhé míse mixérem vyšlehejte krupicový cukr, olej, vejce a mléko. Pak do této směsi jemně lžící nebo vařečkou zamíchejte zakysanou smetanu.

  4. Nyní opět s pomocí ručního šlehače postupně na několikrát krátce zašlehejte sypkou směs do tekuté. Do vzniklého těsta nakonec zamíchejte čokoládové pecky.

  5. Těsto nalijte do bábovkové formy, kterou předem vymažte máslem a vysypte moukou (případně použijte silikonovou formu).

  6. Pečte při 180 stupních asi 40 minut.
    Po pečení vyklopte bábovku na drátěnou mřížku a nechte ji vychladnout.

  7. Na zdobení si během cca 40 sekund rozpusťte v misce asi 120 g ruby čokoládové polevy. Tou ozdobte zchladlou bábovku a do ještě nezaschlé polevy přidejte cukrová srdíčky a nakonec jedlý perleťový prach.

    Perleťová barva – růžová

    Cukrová srdíčka – posyp

    Ruby čokoládová poleva

    Čokoládové pecky (uvnitř těsta)

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu