Ingredience
- 2 ks krůtích stehen
- máslo
- tymián
- rozmarýn
- 100 ml bílého vína
- 50 ml vody
- sůl
- pepř
- 50 ml oleje
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička grilovacího koření bez soli
- K podávání: zelená hrášek, bramborová kaše
Postup
Nejprve si rozpalte troubu na 150 stupňů.
Obě stehna omyjte a osušte papírovou utěrkou. Osolte je a opepřete ze všech stran. Změklým máslem stehna pomažte, máslo můžete dát i pod kůži, nešetřete jím.
Do litinového velkého hrnce nebo pekáče s poklicí dejte tato připravené maso péct společně s pár snítkami tymiánu a rozmarýnu. Podlijte ho vodou a bílým vínem přiklopte a pečte na 150 stupňů asi hodinu.
Mezitím si připravte marinádu smícháním oleje, kečupu, medu hořčice, grilovacího koření a čerstvě namletého pepře. Po hodině touto směsí potřete pečící se stehna. Znovu přiklopte a pečte ještě asi 70-80 minut. Pak poklici odklopte, teplotu zvyšte na 180 stupňů a stehna dopečte nezakrytá asi 20 minut. Během dopékání je přelévejte výpekem.
Ideální přílohou je horkou vodou v cedníku spařený zelený hrášek, jen prohozený na másle s troškou soli a bramborová kaše.