Pomalu pečená krůtí stehna | Coolinářka
27. 12. 2019

Pomalu pečená krůtí stehna

Ingredience

  • 2 ks krůtích stehen
  • máslo
  • tymián
  • rozmarýn
  • 100 ml bílého vína
  • 50 ml vody
  • sůl
  • pepř
  • 50 ml oleje
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička grilovacího koření bez soli
  • K podávání: zelená hrášek, bramborová kaše

Postup

  1. Nejprve si rozpalte troubu na 150 stupňů. 

     

  2. Obě stehna omyjte a osušte papírovou utěrkou. Osolte je a opepřete ze všech stran. Změklým máslem stehna pomažte, máslo můžete dát i pod kůži, nešetřete jím.  

  3. Do litinového velkého hrnce nebo pekáče s poklicí dejte tato připravené maso péct společně s pár snítkami tymiánu a rozmarýnu. Podlijte ho vodou a bílým vínem přiklopte a pečte na 150 stupňů asi hodinu. 

  4. Mezitím si připravte marinádu smícháním oleje, kečupu, medu hořčice, grilovacího koření a čerstvě namletého pepře. Po hodině touto směsí potřete pečící se stehna. Znovu přiklopte a pečte ještě asi 70-80 minut. Pak poklici odklopte, teplotu zvyšte na 180 stupňů a stehna dopečte nezakrytá asi 20 minut. Během dopékání je přelévejte výpekem.  

  5. Ideální přílohou je horkou vodou v cedníku spařený zelený hrášek, jen prohozený na másle s troškou soli a bramborová kaše.   

Recepty z masa

Recepty z masa

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu