Bistrot de papa | Coolinářka
3. 10. 2019

Bistrot de papa

Přátelé, dnes vás (alespoň virtuálně) vezmu do krásného kraje na pomezí Vysočiny a Jižních Čech, do vesničky Horní Dubenky. Právě tady se totiž usadil se svou rodinou sympatický Francouz, kuchař a cukrář s Michelinskou hvězdou – Rémi Decrois. Za jeho lahůdkami se sem sjíždí hosté ze všech koutů republiky a já můžu jen potvrdit, že zcela právem. Menu sice tvoří pár jídel, ale všechno, co jsme ochutnali bylo naprosto famózní. Novinkou je možnost ubytování v krásném podkrovním apartmá, s tak úžasnou domáckou atmosférou, že se vám nebude chtít odjet 🙂

Přehled

Ubytování je poskytováno pouze v jednom rozlehlém půdním pokoji, což je moc příjemné, protože vás neruší opravdu nikdo a necítíte se tu jako v hotelu, ale spíš jako Rémiho hosté. Pokoj má neuvěřitelný šmrnc, je tu vidět, že majitelé mají skvělý vkus.

Celkový dojem tkví i v detailech…

Celý areál Bistrot de papa je rekonstruované vesnické hospodářství přímo na břehu rybníka. I loďku si můžete půjčit a vychutnat si romantiku 🙂

Jak už jsme zmínila, Rémiho kuchyně je božská! Posuďte sami, není to nádhera?! Francouzská cibulačka, slaný koláč neboli quiche, dušené hovězí na víně s pečenými bramůrkami a tatarák s domácími hranolkami. Lidi zlatí, a ty dezerty! Do teď lituji, že jsme jich neochutnali víc – za všechny: Creme brulée.

Ráno nás čekal takový krásný pohled na prostřený stůl pro snídani.

Snažila jsem se na následující fotografii zachytit tu nezamněnitelnou atmosféru, která tu panuje. Jezdí se sem najíst jak páry, tak celé velké rodiny či skupiny přátel, nic je nehoní, klidně si tu můžou hodovat celé odpoledne, ochutnávat a odpočívat na břehu rybníka. Jen jedno radím, určitě si předem zarezervujte stůl.

 

Prohlédněte si mé knihy

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu