Coolinářka - testováno na rodině | Coolinářka
3. 10. 2019

Coolinářka – testováno na rodině

Přibližně před rokem jsem se poprvé sešla s šéfredaktorkou nakladatelství Fragment, Karolinou Myškovou, kde mi k mé obrovské radosti oznámila, že chtějí vydat knížku mých receptů. Rok se s rokem sešel a já ji konečně držím v ruce. Míchají se ve mně pocity radosti, hrdosti, ale zároveň i obav, jestli se bude líbit vám, mým čtenářům!

Knížka je bez přehánění nejautentičtější, jakou může být… Recepty jsou skutečnými obědy a večeřemi připravenými v mé dávno nemoderní kuchyni. Jídla jedl manžel většinou už trochu studená, než jsem je stačila vyfotit. A po večerech, kdy dcera Naďa už spala, jsem upravovala fotografie a sepisovala recepty… A výsledek je přesně takový, jaký jsem si ho vysnila!

Asi třetinu z celkem 80 receptů tvoří ty už uveřejněné a nejoblíbenější z blogu, zbytek jsou zcela nové, které jsem si šetřila právě pro tištěnou knížku. Kuchařka je rozdělena na 4 úseky – jaro, léto, podzim a zimu, vařit tak můžete po celý rok ze sezónních surovin. Najdete v ní jak léty prověřené postupy na klasická jídla a moučníky, tak oblíbená jídla moderní mezinárodní gastronomie v jednoduchých verzích s použitím běžně dostupných kvalitních surovin. Na jaře nechybí jednoduchý recept na mazanec, velikonoční nádivkové muffiny nebo jahodovo-rebarborový koláč s drobenkou. V letním oddílu najdete podrobný postup, jak si ogrilovat hovězí steak, recept na portobello burger, ale také hned několik sladkých receptů s použitím letního ovoce. V části věnované podzimním jídlům najdete například recepty na batátovou či dýňovou polévku, 4 druhy oblíbených quichů, kuře s nádivkou z kaštanů a brusinek, ale také na martinské rohlíčky nebo domácí müsli tyčinky. Zima je nejen ve znamení vánočních receptů (pistáciové rohlíčky, mandolety, anglický punč), ale i horkých polévek (kaštanová polévka, marocká čočková polévka) nebo párty snacků (bagetky s halloumi a žampiony, čedarové krekry).

Mám velkou radost, že knížku doprovází i nádherné fotografie mé rodiny, za které strašně moc děkuji skvělé fotografce a blogerce Lucii Baštové (http://www.nesto.cz/)

A co dodat na závěr? Snad jen to, že mi bude obrovskou ctí, když si knížku koupíte! Snad se vám bude líbit a poznáte, že je uvařená, nafocená a napsaná s láskou!

Přehled

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu