Kuřecí porce pečené na zelenině | Coolinářka
4. 11. 2020

Kuřecí porce pečené na zelenině

Ingredience

  • 1 kg horních a spodních kuřecích stehen
  • 500 g brambor
  • 1 bulva červené řepy 
  • 250 g růžičkových kapustiček
  • 2 mrkve
  • 1 palice česneku
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • čerstvý tymián
  • čerstvá šalvěj
  • sůl
  • pepř
  • sladká červená paprika

Náš oblíbený podzimní recept z jednoho pekáče. Stačí jen pár kvalitních surovin a voňavé bylinky. Dál už jen společně upéct a dokonalé sezónní jídlo je na světě.

 

 

 

 

 

Postup

  1. Pekáč vymažte máslem. Na jeho dno dejte na čtvrtky nakrájené oloupané brambory, očištěné překrojené růžičkové kapustičky, na kolečka nakrájené mrkve, měsíčky červené řepy a na polovinu překrojenou palici česneku. Vše osolte a zakápněte olivovým olejem a balzamikovým octem. 

  2. Kuřecí porce omyjte, osušte papírovou utěrkou, osolte, opepřete a lehce posypte sladkou paprikou. Poklaďte je na zeleninu a na každou porci rozdělte máslo. Přidejte snítky čerstvých bylinek – tymiánu a šalvěje. 

  3. Vše lehce podlijte vodou, přikryjte alobalem a dejte péct na 180 stupňů na 50 minut. Pak pekáč odkryjte a dopečte dozlatova. 

Recepty z masa

Recepty z masa

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu