Ingredience
- 1 kg horních a spodních kuřecích stehen
- 500 g brambor
- 1 bulva červené řepy
- 250 g růžičkových kapustiček
- 2 mrkve
- 1 palice česneku
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- čerstvý tymián
- čerstvá šalvěj
- sůl
- pepř
- sladká červená paprika
Náš oblíbený podzimní recept z jednoho pekáče. Stačí jen pár kvalitních surovin a voňavé bylinky. Dál už jen společně upéct a dokonalé sezónní jídlo je na světě.
Postup
Pekáč vymažte máslem. Na jeho dno dejte na čtvrtky nakrájené oloupané brambory, očištěné překrojené růžičkové kapustičky, na kolečka nakrájené mrkve, měsíčky červené řepy a na polovinu překrojenou palici česneku. Vše osolte a zakápněte olivovým olejem a balzamikovým octem.
Kuřecí porce omyjte, osušte papírovou utěrkou, osolte, opepřete a lehce posypte sladkou paprikou. Poklaďte je na zeleninu a na každou porci rozdělte máslo. Přidejte snítky čerstvých bylinek – tymiánu a šalvěje.
Vše lehce podlijte vodou, přikryjte alobalem a dejte péct na 180 stupňů na 50 minut. Pak pekáč odkryjte a dopečte dozlatova.