Muffiny z vaječného likéru s pistáciovým krémem | Coolinářka
21. 1. 2025

Muffiny z vaječného likéru s pistáciovým krémem

Ingredience

  • na muffiny:
  • 3 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 180 ml vaječného likéru
  • 120 g hladké mouky
  • 180 g polohrubé mouky
  • 190 ml oleje
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • na krém:
  • 125 g sýru Philadelphia
  • 100 g másla
  • 2 moučkového cukru
  • 2-3 lžíce 100% pistáciové pasty

Možná ještě po Vánocích doma máte zbytek vaječného likéru.  Zužitkujte ho třeba v dnešním receptu. Muffiny s vaječným likérem se dokonale snoubí s jemným krémem s pistáciemi.

Postup

  1. Vejce, cukr a vanilkový cukr ušlehejte pomocí ručního šlehače nebo robotu do pěny. Pak do ní tenkým pramínkem postupně zašlehejte olej.

  2. V jiné míse odvažte hladkou a polohrubou mouku a do nich zamíchejte jedlou sodu a prášek do pečiva.

  3. Do tekuté směsi lehce zamíchejte vaječný likér. Nakonec do ní vmíchejte i sypkou směs, kterou prosejte přes jemné síto.

  4. Těsto nalijte do muffinové formy Guardini do papírových košíčků a muffiny dejte péct do předehřáté trouby na 170 stupňů, na asi 20 minut. Upečené muffiny nechte zcela zchladnout na drátěné mřížce.

  5. Ručním mixérem krátce prošlehejte máslo s moučkovým cukrem. Pak přidejte sýr Philadelphia a pistáciovou pastu. Znovu krátce prošlehejte. Krém ochutnejte, případně přidejte pistácie či cukr dle chuti.

  6. Krém dejte do cukrářského sáčku se zdobící špičkou a ozdobte jím vychladlé muffiny.

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu