Ingredience
- na muffiny:
- 3 vejce
- 150 g cukru krupice
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 180 ml vaječného likéru
- 120 g hladké mouky
- 180 g polohrubé mouky
- 190 ml oleje
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- na krém:
- 125 g sýru Philadelphia
- 100 g másla
- 2 moučkového cukru
- 2-3 lžíce 100% pistáciové pasty
Možná ještě po Vánocích doma máte zbytek vaječného likéru. Zužitkujte ho třeba v dnešním receptu. Muffiny s vaječným likérem se dokonale snoubí s jemným krémem s pistáciemi.
Postup
Vejce, cukr a vanilkový cukr ušlehejte pomocí ručního šlehače nebo robotu do pěny. Pak do ní tenkým pramínkem postupně zašlehejte olej.
V jiné míse odvažte hladkou a polohrubou mouku a do nich zamíchejte jedlou sodu a prášek do pečiva.
Do tekuté směsi lehce zamíchejte vaječný likér. Nakonec do ní vmíchejte i sypkou směs, kterou prosejte přes jemné síto.
Těsto nalijte do muffinové formy Guardini do papírových košíčků a muffiny dejte péct do předehřáté trouby na 170 stupňů, na asi 20 minut. Upečené muffiny nechte zcela zchladnout na drátěné mřížce.
Ručním mixérem krátce prošlehejte máslo s moučkovým cukrem. Pak přidejte sýr Philadelphia a pistáciovou pastu. Znovu krátce prošlehejte. Krém ochutnejte, případně přidejte pistácie či cukr dle chuti.
Krém dejte do cukrářského sáčku se zdobící špičkou a ozdobte jím vychladlé muffiny.


