Domácí mléčný řez | Coolinářka
20. 7. 2020

Domácí mléčný řez

Ingredience

  • Na piškot:
  • 5 žloutků
  • 5 bílků
  • 6 lžic cukru krupice
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • špetka soli
  • lžíce oleje (na potření pečícího papíru)
  • Na náplň:
  • 1 tvaroh v papíru
  • 1 mascarpone
  • 200 ml vyšlehané smetany (40 %)
  • 3-4 lžíce medu (případně moučkový cukr, či jiné sladidlo)

Oblíbený mléčný řez z obchodu milují snad všechny děti. My jsme s dcerou vyzkoušely upéct ho doma. Je to velmi snadné, zvládnou ho připravit i děti a chuť je dokonalá!

Připraveno ve spolupráci s Košík.cz 

Postup

  1. Upečte si kakaový piškot. Nejprve oddělte bílky od žloutků. Budete potřebovat dvě větší mísy, jednu misku a mixér. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh. V druhé míse vyšlehejte žloutky s cukrem, vznikne jemný nadýchaný krém. V misce smíchejte polohrubou mouku s kakaem. Nyní nejprve jemně zamíchejte sypkou směs do vyšlehaných žloutků s cukrem. Pak do těsta opatrně zamíchejte bílkový sníh.

  2. Vzniklé těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem, který potřete olejem, aby šel upečený piškot snadno od papíru. Piškot pečte při 170 stupních asi 10 minut. Když je hotový, vyklopte ho na drátěnou mřížku papírem navrch a ten opatrně sundejte. Nechte ho zcela zchladnout.

  3. Nyní je čas na náplň. Tučnou smetanu vyšlehejte do tuha. V míse ruční metlou smíchejte mascarpone, tvaroh a med. Do této směsi opatrně zamíchejte vyšlehanou smetanu.

  4. Piškotový plát položte na potravinářskou folii a překrojte ho napůl. Na jednu polovinu natřete krém, rozetřete a přiklopte druhou polovinou piškotu. Dezert zabalte do potravinářské folie a nechte zchladit a ztuhnout v lednici. Pak ho nakrájejte a můžete konzumovat.

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu