Mladá kachna s velikonoční nádivkou | Coolinářka
30. 3. 2021

Mladá kachna s velikonoční nádivkou

Ingredience

  • 1 mladá kachna
  • sůl
  • celý kmín
  • na nádivku:
  • 6 bílých rohlíků, housek nebo 2/3 bílé veky
  • 6 vajec
  • 50 ml smetany
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 300 g anglické slaniny vcelku nebo uzené krkovice
  • 2 jarní cibulky
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 2 lžíce nasekané plocholisté petrželky
  • 2 hrsti mandlových plátků
  • muškátový oříšek (nemusí být)
  • sůl
  • pepř

Kdo říká, že velikonoční nádivka patří jen k uzenému…? Zkuste ji letos upéct s mladou kachnou.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 150 stupňů.

  2. Kachnu omyjte a osušte papírovým ubrouskem. Ze všech stran ji osolte a okmínujte. Vložte ji do pekáče, ten zaklopte poklicí nebo alobalem a pečte pozvolna asi 3 hodiny.

  3. Pečivo nakrájejte na malé kostičky, ty přesypte do větší mísy. Mezitím si orestujte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu nebo uzené maso spolu s nasekanou jarní cibulkou. K pečivu přidejte 6 žloutků, rozpuštěné zchladlé máslo a 50 ml smetany. Pak přidejte orestované uzené, sekané mandle, pažitku, petrželku, dvakrát strouhněte muškátový oříšek a nakonec přidejte špetku soli a čerstvě namletý pepř.

  4. V jiné míse ušlehejte vaječné bílky se špetkou soli v tuhý sníh. Ten postupně (na třikrát) jemně vmíchejte do těsta na nádivku. Hotovou směsí dejte kolem téměř upečené kachny a pečte společně už odkryté při 180 stupních cca 20 – 30 minut.

Recepty z masa

Recepty z masa

Velikonoce

Velikonoce

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu