Ingredience
500 g kuřecího masa1 bílá cibule2 stroužky česneku1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru400 g Mutti jemně sekaných rajčat v konzervě1 lžička římského kmínu2 lžička kurkumy1 lžička koření Garam masala1 lžička mletého kardamomu- špetka kajenského pepře
- špetka skořice
5 lžic másla150 ml smetany ke šlehání- čerstvý koriandr
Indická kuchyně v poslední době i u nás celkem zdomácněla. Ale zdaleka nemusíte za indickými specialitami jen do exotických restaurací, můžete si je snadno připravit i doma. Butter chicken je klasika a jak už název napovídá, máslem zde šetřit rozhodně nebudeme!
Příspěvek vznikl ve spolupráci s Mutti (http://www.mutti-parma.com/)a Prima Fresh (http://fresh.iprima.cz/).
Postup
Nejprve nakrájené kuřecí maso osolte, opepřete a okořeňte lžičkou kurkumy a kajenským pepřem (v množství, jak moc máte rádi pálivé)
Maso nechte asi 15 minut odpočívat.
Potom kousky masa na lžíci másla zprudka ze všech stran orestujteMaso vyndejte z pánve a dejte stranou
Do stejné pánve nyní dejte 2 lžíce másla a na něm orestujte nasekaný česnek, cibuli a čerstvý zázvor
Po chvilce přidejte koření – římský kmín, garam masalu, kardamom, skořici, kajenský pepř a druhou lžičku kurkumy
Krátce zarestujte, aby se koření nezačalo připalovat
Do pánve následně vylijte jemně sekaná rajčata Mutti a společně vše provařte
Nakonec přilijte asi 150 ml smetany ke šlehání a orestované maso a vše vařte dalších 15 minut
Po této době vypněte sporák a do horkého jídla zamíchejte další dvě lžíce másla
Jídlo se tím krásně zjemní a ještě trochu zahustí
Butter chicken podávejte s bílou rýží posypané čerstvým koriandrem.




