Parmazánové krekry | Coolinářka
29. 12. 2019

Parmazánové krekry

Ingredience

  • 100 g mletého nebo strouhaného sýru parmazánového typu
  • 120 g hladké mouky
  • 80 g měkkého másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka soli

Blíží se oslavy příchodu nového roku. Možná se vám bude hodit jednoduchý recept na chutné sýrové krekry…

Postup

  1. Ze vše surovin zpracujte (nejlépe rukama) těsto. Pokud by se těsto drobilo, přidejte lžíci studené vody. Zabalte ho do potravinářské folie a dejte asi na 30 minut do lednice. 

  2. Poté ho vyválejte válečkem a rádlem či nožem vykrájejte drobné krekry.

  3. Ty pak pečte na plechu s pečícím papírem při 180 stupních lehce dozlatova (cca 7-10 minut). Je třeba je hlídat, když více ztmavnou, jsou hořké. 

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu