Boží milosti | Coolinářka
18. 4. 2019

Boží milosti

Ingredience

undefined

Postup

  1. cca 200 g hladké mouky
    30 g cukru krupice
    2 žloutky
    40 g másla
    2 lžíce zakysané smetany
    1 lžíce rumu
    olej na smažení
    moučkový cukr + vanilkový cukr na obalení

    Hladkou mouku, cukr krupici a nakrájené máslo zpracujte v drobneku

  2. Pak přidejte vejce, zakysanou smetanu a rum

  3. Ručně vše zpracujte v lepivé pružné těsto

  4. Zabalte ho do potravinové folie a dejte ho na 30 minut do lednice

  5. Po této době těsto vyndejte a vyválejte ho na tenkou placku na pomoučeném válu

  6. Přeložte ho na několikrát do balíčku a znovu ho vyválejte

  7. Takto opakujte ještě dvakrát, těsto při smažení tzv. zlístkovatí

  8. Těsto znovu zabalte do folie a dejte ještě na dalších 30 minut do lednice.
    Nyní ho vyndejte z lednice, rozdělte na dvě poloviny a každou silou rozválejte na placku

  9. Těsto jak je pružné, tak se při válení trochu vrací, chce to přidat na síle 🙂
    Z těsta pak vykrajujte buď tradiční obdélníky se dvěma řezy uprostřed nebo vykrájovátkem různé tvary.
    Ty pak smažte ve velké pánvi ve pořádné vrstvě rozpáleného oleje dozlatova z obou stran.
    Hotové je pak dejte na chvilku okapat na papírovou utěrku a následně ještě horké je obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru (vanilkový můžete nahradit skořicí).

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu