Čedarové krekry | Coolinářka
29. 12. 2016

Čedarové krekry

Ingredience

  • 200g hladké mouky
  • 1 lžička granulovaného česneku
  • 2 žloutky
  • 100g másla
  • 150g čedaru
  • cca 1 lžička soli (podle slanosti sýru)

Blíží se Silvestr a oslavy příchodu Nového roku. Možná pořádáte párty nebo budete jen tak s rodinou slavit u televize (jako my). Třeba se vám bude hodit dnešní recept. Slané sýrové krekry jsou oblíbenou chuťovkou k vínu nebo pivu a ty z čedaru jsou prostě top! Já jsem je poprvé ochutnala v Anglii, u nás už jsou také k dostání, ale když si je upečete sami, budou vám chutnat nejvíc!

Postup

  1. V míse smíchejte mouku se solí a granulovaným česnekem

  2. V mixéru nebo kutru rozsekejte kousky čedaru na drť.

  3. Přidejte ho do mísy k mouce s máslem společně se dvěma žloutky. S pomocí robotu s nástavcem na třená těsta vypracujte kompaktní těsto, které zabalte ho potravinové folie a nechte ho pár hodin odpočívat v lednici.

  4. Troubu předehřejte na 180 stupňů.

  5. Nyní těsto vyválejte na tloušťku 1 cm a vykrajujte z něho sušenky. Ty vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte je péct na cca 10 minut.

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu