Kokosky s mandlovou moukou | Coolinářka
10. 12. 2023

Kokosky s mandlovou moukou

Ingredience

  • 3 bílky
  • špetka soli
  • 200 g prosátého moučkového cukru
  • 90 g strouhaného kokosu
  • 50 g mandlové mouky

Pokud máte rádi kokosky, vyzkoušejte část kokosu nahradit mandlovou moukou, jejich chuť se zjemní a i konzistence získá na vláčnosti.

Recept vznikl pro Skinny.cz

 

 

Postup

  1. Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuha. Pak mísu přesuňte nad vodní lázeň (mísa položená na hrnci s horkou vodou) a postupně k bílkům zašlehejte prosátý moučkový cukr. Vznikne pevný sladký sníh, který tvoří špičky. Nechte ho mírně pár minut zchladnout.

  2. Pak do něho stěrkou jemně vmíchejte mandlovou mouku a strouhaný kokos. Vznikne husté těsto, které dejte do cukrářského sáčku a tvořte na plech s pečící podložkou nebo papírem kokosky.

  3. Ty dejte péct na 150 stupňů na cca 10-15 minut. Pak je nechte v otevřené troubě na plechu zcela zchladnout.

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu