Pesto z pečených paprik | Coolinářka
21. 10. 2017

Pesto z pečených paprik

Ingredience

  • 3 červené papriky
  • 2 lžíce olivového oleje Borges Classic vhodný a vaření (http://borges.cz/pr/oleje-univerzalni/#featured)
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 3 lžíce olivového oleje Borges Extra virgin (http://borges.cz/pr/kvalita/#featured)
  • 1 lžička bílého vinného octa (nemusí být)
  • pepř
  • sůl

Kdo máte rádi chuť pečených paprik, určitě vyzkoušejte tento jednoduchý recept na pesto! Je skvělé třeba do salátů, jako dip k masu či krekrům nebo do sendvičů. Dobré pesto si žádá i kvalitní olivový olej, proto jsem tento recept vytvořila zároveň i pro značku http://borges.cz/, která se jeho výrobou zabývá už od roku 1896!

Postup

  1. Troubu předehřejte na 190 stupňů

  2. Papriky zbavte semínek a nakrájejte

  3. Rozložte je na plech s pečícím papírem a pokapejte olivovým olejem vhodným pro tepelnou úpravu (např. Borges Classic http://borges.cz/pr/oleje-univerzalni/#featured) a osolte je

  4. Papriky pečte asi 30 minut, pak začnou hnědnout

  5. Papriky nechte vychladnout a pak je dejte do mixéru s noži (tzv. kutru) společně s vlašských ořechy, lístečky čerstvého tymiánu, trochou soli, čerstvě namletým pepřem, vinným octem a cca 3 lžícemi extra panenského olivového oleje (např. Borges Extra virgin http://borges.cz/pr/kvalita/#featured)

  6. Vše rozmixujte.
    Hotové pesto skladujte v uzavíratelných skleničkách v lednici

  7. Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu