Ingredience
3 červené papriky2 lžíce olivového oleje Borges Classic vhodný a vaření (http://borges.cz/pr/oleje-univerzalni/#featured)2 snítky čerstvého tymiánu1 hrst vlašských ořechů3 lžíce olivového oleje Borges Extra virgin (http://borges.cz/pr/kvalita/#featured)1 lžička bílého vinného octa (nemusí být)- pepř
- sůl
Kdo máte rádi chuť pečených paprik, určitě vyzkoušejte tento jednoduchý recept na pesto! Je skvělé třeba do salátů, jako dip k masu či krekrům nebo do sendvičů. Dobré pesto si žádá i kvalitní olivový olej, proto jsem tento recept vytvořila zároveň i pro značku http://borges.cz/, která se jeho výrobou zabývá už od roku 1896!
Postup
Troubu předehřejte na 190 stupňů
Papriky zbavte semínek a nakrájejte
Rozložte je na plech s pečícím papírem a pokapejte olivovým olejem vhodným pro tepelnou úpravu (např. Borges Classic http://borges.cz/pr/oleje-univerzalni/#featured) a osolte je
Papriky pečte asi 30 minut, pak začnou hnědnout
Papriky nechte vychladnout a pak je dejte do mixéru s noži (tzv. kutru) společně s vlašských ořechy, lístečky čerstvého tymiánu, trochou soli, čerstvě namletým pepřem, vinným octem a cca 3 lžícemi extra panenského olivového oleje (např. Borges Extra virgin http://borges.cz/pr/kvalita/#featured)
Vše rozmixujte.
Hotové pesto skladujte v uzavíratelných skleničkách v ledniciDobrou chuť!