Grilovaná kukuřice | Coolinářka
17. 7. 2018

Grilovaná kukuřice

Ingredience

  • 4 předvařené kukuřice
  • 2 hrsti strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce másla
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 hrst čerstvého oregána
  • sůl
  • hrubě mletý pepř

undefined

Postup

  1. Ideální je použít už uvařené očištěné kukuřice, které se dají sehnat v obchodě nebo na http://www.kosik.cz

  2. Stačí do nich zapíchat špejle, aby se lépe otáčely při grilování i jedly

  3. Pokud použijete čerstvou kukuřici, je třeba ji předem uvařit doměkka v osolené vodě.
    Před grilování si připravte máslovou směs z povoleného másla, nadrceného stroužku česneku, nasekaného čerstvého oregána, trochy soli a čerstvě namletého pepře

  4. Všechno smíchejte dohromady.
    Rozpálenou mřížku grilu potřete trochu tuku

  5. Jednotlivé kukuřice potřete vrstvou máslové směsi a dejte ze všech stran grilovat, v průběhu opékání kukuřice opět průběžně potírejte ochuceným máslem.
    Když jsou kukuřice ze všech stran ogrilované, ještě horké je znovu potřete zbylým máslem a posypte nebo obalte je v nastrouhaném parmazánu

  6. Ihned je podávejte.

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu