Ingredience
200 g škvarků1 kyselá okurka1 jarní cibulka1 vejce1 lžíce majonézy1 lžička plnotučné hořčice- sůl
- pepř
Nic pro dietáře! Dnes vám přináším v pravdě masopustní recept – tradiční škvarkovou pomazánku. Já jsem jí dnes přichystala pro maškary u nás v Hradci a snad chutnala… Jen manžel reklamoval, že na něj nezbylo 🙂
Postup
Rozemelte studené škvarky, místo mlýnku můžete klidně použít mixér s noži (tzv. kutr)
Vejce uvařte na tvrdo, nechte ho zcela zchladnout a nakrájejte na drobné kostičky
Na drobno nakrájejte i jarní cibulku a kyselou okurku
Nyní vše smíchejte s rozemletými škvarky, přidejte majonézu, hořčici a vše dle chuti dosolte a opepřete
Pomazánku dejte do lednice vychladit a pak podávejte s čerstvým chlebem.
Dobrou chuť!