Škvarková pomazánka | Coolinářka
25. 2. 2017

Škvarková pomazánka

Ingredience

  • 200g škvarků
  • 1 kyselá okurka
  • 1 jarní cibulka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • sůl
  • pepř

Nic pro dietáře! Dnes vám přináším v pravdě masopustní recept – tradiční škvarkovou pomazánku. Já jsem jí dnes přichystala pro maškary u nás v Hradci a snad chutnala… Jen manžel reklamoval, že na něj nezbylo 🙂

Postup

  1. Rozemelte studené škvarky, místo mlýnku můžete klidně použít mixér s noži (tzv. kutr)

  2. Vejce uvařte na tvrdo, nechte ho zcela zchladnout a nakrájejte na drobné kostičky

  3. Na drobno nakrájejte i jarní cibulku a kyselou okurku

  4. Nyní vše smíchejte s rozemletými škvarky, přidejte majonézu, hořčici a vše dle chuti dosolte a opepřete

  5. Pomazánku dejte do lednice vychladit a pak podávejte s čerstvým chlebem.
    Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu