Ingredience
- 3 světlé toustové chleby
- 1 vejce
- 5 plátků slaniny
- 50 g krůtí šunky nebo pečeného krůtího masa
- 1 rajče
- 6 plátků salátové okurky
- 2 listy ledového salátu
- 2 lžičky majonézy
- sůl
- pepř
Legendární Club sandwich vznikl už v 19. století v exkluzivních klubech v New Yorku. Velmi rychle se rozšířil do amerických restaurací a později i do Evropy.
Postup
Na grilovací pánvi nejprve z obou stran opečte slaninu. Na vypečeném tuku opečte z obou stran plátky toustového chleba. Na běžné pánvi osmažte volské oko, to osolte a opepřete.
Sandwich skládejte následovně: nejprve natřete plátek toustového chleba majonézou, na něj položte list ledového salátu, 3 plátky salátové okurky, 2 plátky rajčat, polovinu slaniny a volské oko.
Navrch druhý plátek toustového chleba a na něj opět salát, zbylé plátky rajčat a okurek, krůtí šunku, zbylou slaninu a navrch majonézu a třetí plátek toustového chleba. Sandwich zajistěte v protilehlých rozích špejlí a rozkrojte ho napůl. Ihned podávejte.