Ingredience
1 balení listového těsta2 středně velké červené řepy- kozí sýr (váleček)
- čerstvý tymián
- balzamikový krém
- olivový lej
1 vaječný žloutek- sůl
Věřím, že i zarytí odpůrci kozích sýrů by si pochutnali. V kombinaci s nasládlou pečenou červenou řepou chutná prostě skvěle. Proto, hledáte-li originální pohoštění pro návštěvu nebo rychlou večeři, zkuste tento jednoduchý recept.
Postup
Nejprve dejte upéct omyté, neoloupané červené řepy, které zabalte do alobalu, osolené s trochou olivového oleje a redukcí z balzamikového octa (krémem)
Takto připravené řepy pečte asi 30 minut při 170 stupních
Po zchladnutí je oloupejte a nakrájejte 0.5 cm plátky.
Listové těsto vyválejte a rozkrájejte na 6 dílů (cca 20×20 cm)Z odřezků těsta vytvořte na jednotlivých čtvercích „mantinely“, ale úplně postačí, když v místě, kam budete dávat náplň, těsto propícháte vidličkou
Troubu předehřejte na 170 stupňů.
Do středu každého dílu těsta, na propíchanou část, dejte plátek červené řepy, kolečko kozího sýru a lístky čerstvého tymiánuKaždý koláček nyní trochu osolte a okraje potřete vaječným žloutkem.
Pečte na plechu s pečícím papírem cca 15 minutKoláčky podávejte ještě teplé, pokapané balzamikovým krémem.
Dobrou chuť!