Koláčky z listového těsta s pečenou červenou řepou a kozím sýrem | Coolinářka
17. 3. 2016

Koláčky z listového těsta s pečenou červenou řepou a kozím sýrem

Ingredience

  • 1 balení listového těsta
  • 2 středně velké červené řepy
  • kozí sýr (váleček)
  • čerstvý tymián
  • balzamikový krém
  • olivový lej
  • 1 vaječný žloutek
  • sůl

Věřím, že i zarytí odpůrci kozích sýrů by si pochutnali. V kombinaci s nasládlou pečenou červenou řepou chutná prostě skvěle. Proto, hledáte-li originální pohoštění pro návštěvu nebo rychlou večeři, zkuste tento jednoduchý recept.

Postup

  1. Nejprve dejte upéct omyté, neoloupané červené řepy, které zabalte do alobalu, osolené s trochou olivového oleje a redukcí z balzamikového octa (krémem)

  2. Takto připravené řepy pečte asi 30 minut při 170 stupních

  3. Po zchladnutí je oloupejte a nakrájejte 0.5 cm plátky.
    Listové těsto vyválejte a rozkrájejte na 6 dílů (cca 20×20 cm)

  4. Z odřezků těsta vytvořte na jednotlivých čtvercích „mantinely“, ale úplně postačí, když v místě, kam budete dávat náplň, těsto propícháte vidličkou

  5. Troubu předehřejte na 170 stupňů.
    Do středu každého dílu těsta, na propíchanou část, dejte plátek červené řepy, kolečko kozího sýru a lístky čerstvého tymiánu

  6. Každý koláček nyní trochu osolte a okraje potřete vaječným žloutkem.
    Pečte na plechu s pečícím papírem cca 15 minut

  7. Koláčky podávejte ještě teplé, pokapané balzamikovým krémem.
    Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu