Ingredience
- 3 velké brambory
- olej
- sůl
- 1 lžička másla
- 1 lžíce tvarohové pomazánky Fr. Kejklíček
- 3 lžíce sýru Plotišťské tajemství Fr. Kejklíček
- čerstvě mletý pepř
- pažitka
A je to tu! Soutěž Potravina a potravinář Královéhradeckého kraje zná své vítěze. V kategorii Mléko a mléčné výrobky zvítězil právem sýr Plotišťské tajemství z rodinné farmy František Kejklíček z Plotišť. Jedná se o nakládané kostky sýra ve slunečnicovém oleji s kořením. Můžete si je dát jen tak k vínu, ale já jsem je tentokrát zkusila zapéct a dopadlo to skvěle. Výrazná chuť sýru dodala pečeným bramborám skvělou chuť. Do náplně jsem navíc použila i Kejklíčkovic tvarohovou pomazánku s bylinkami. Recept najdete níže.
Produkty od rodinné farmy František Kejklíček nejen Hradečáci dobře znají. Produkty této rodinné farmy můžete pořídit na z farmářských trzích, supermarketu Terno, prodejnách s farmářskými výrobky, ale i přímo na jejich farmě v Plotištích u Hradce Králové, ke které nyní přibyl i automat. Můžete ochutnat nejen oceněné sýry, ale i dokonalé mléko, tvaroh, ochucené jogurty, ochucená mlíčka nebo další dobroty.
Postup
Celé omyté brambory se slupkou dejte do zapékací mísy, pokapejte je olejem, propíchejte vidličkou a osolte. Mísu zakryjte alobalem a brambory v ní dejte péct do předehřáté trouby na 200°C dokud nezměknou.
Hotovým bramborám skrojte vrchní část a vydlabejte je. Do horké dužiny v misce zamíchejte máslo. Nechte zchladnout a pak do této směsi zamíchejte tvarohovou pomazánku a čerstvě mletý pepř.
Touto směsí naplňte vydlabané brambory a navrch dejte kostičky sýru Plotišťské tajemství.
Takto připravené brambory dejte znovu do trouby zapéct dozlatova. Hotové zapečené brambory posypte čerstvou pažitkou a podávejte.

