Ingredience
- bílá bageta
- anglická slanina
- sýr typu Camembert
- kyselá jablka
- vepřové sádlo
- sůl
Dnešní recept je opět z kategorie „rodinný“… Neotřelá kombinace kyselých jablek a sýru se báječně hodí pro podzimní večer se skleničkou dobrého vína. Není to sice zrovna dietní recept, ale na zimu přeci musíme trochu „založit na sádlo“ 🙂
Postup
Bagetu si nakrájejte na plátky, které potřete velmi slabou vrstvou sádla a osolte je
Sádlo zde hraje velmi důležitou roli a dává receptu tu správnou chuť!
Jablíčka zbavte jádřince, neloupejte je a nakrájejte na měsíčky (asi 1,5 cm)Na každou bagetku dejte asi tři kousky jablíčka, na něho položte kousek sýru a navrch dejte 1-2 plátky slaniny.
Tousty dejte péct na plechu na 180 stupňů, dokud anglická slanina nezačne zlátnout.
Dobrou chuť!