Špenátový nákyp | Coolinářka
4. 7. 2015

Špenátový nákyp

Ingredience

  • 350 g sekaného špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 najemno nakrájenou šalotku
  • 2 vejce + 2 žloutky
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 30g strouhaného parmazánu
  • sůl
  • pepř

undefined

Postup

  1. Inspiraci k tomuto receptu jsem našla ve starším vydání časopisu Apetit

  2. Tam je ale recept s hráškem, já jsem zvolila špenátovou variantu

  3. Na másle krátce orestujte šalotku, přidejte na plátky nakrájený stroužek česneku a špenát

  4. Můžete použít čerstvý i mražený

  5. Duste ho asi 5 minut a nechte trochu zchladnout

  6. Mezi tím prošlehejte vejce a žloutky, přidejte smetanu a parmazán, osolte a opepřete

  7. Nakonec přimíchejte podušený špenát

  8. Směs rozdělte do máslem vymazaných jednoporcových zapékacích misek a dejte péct do předehřáté trouby na 200 stupňů asi na 20 – 25 minut

  9. Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu