Ingredience
200 g hlívy ústřičné- těstoviny
2 žloutky1 lžíce másla3 lžíce parmazánu- pažitka
- sůl
- pepř
Poslední dobou jsem si moc oblíbila hlívu ústřičnou. Je k sehnání běžně ve všech obchodech prakticky celý rok. Její struktura dovoluje, že s ní můžete pracovat podobně jako s masem a skvělá chuť dodá všem pokrmům z ní ten správný šmrnc. Tento týden se můžete těšit hned na několik receptů s hlívou, tak snad se vám budou líbit a hlavně chutnat!
Postup
Dejte vařit těstoviny do osolené vody.
Mezitím si ve větší pánvi na lžíci másla orestujte nakrájenou hlívu ústřičnou, ale nesolte jiNejprve pustí trochu vody, ale ta se brzy odpaří a hlíva se začne opékat dozlata, v této fázi restujte hlívu na mírném plameni
Nyní v misce smíchejte žloutky a dvě lžíce nastrouhaného parmazánu
Uvařené těstoviny slijte, ale nechte si trochu scezené vody
Nyní horké těstoviny přidejte do pánve k orestovaným houbám a společně vše prohřejte a trochu osolte
Vypněte plotýnku nebo hořák na sporáku a teď do této horké směsi vlijte vaječno-parmazánovou směs a společně smíchejte
Je-li třeba, přidejte 1 – 2 lžíce vody z těstovin
Teplem se vytvoří krémová omáčka, aniž by se vajíčka srazila
Ihned servírujte posypané nasekanou čerstvou pažitkou, strouhaným parmazánem a čerstvě namletým pepřem
Dobrou chuť!