Týden s hlívou ústřičnou - těstoviny Carbonara s hlívou | Coolinářka
25. 3. 2017

Týden s hlívou ústřičnou – těstoviny Carbonara s hlívou

Ingredience

  • 200 g hlívy ústřičné
  • těstoviny
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce parmazánu
  • pažitka
  • sůl
  • pepř

Poslední dobou jsem si moc oblíbila hlívu ústřičnou. Je k sehnání běžně ve všech obchodech prakticky celý rok. Její struktura dovoluje, že s ní můžete pracovat podobně jako s masem a skvělá chuť dodá všem pokrmům z ní ten správný šmrnc. Tento týden se můžete těšit hned na několik receptů s hlívou, tak snad se vám budou líbit a hlavně chutnat!

Postup

  1. Dejte vařit těstoviny do osolené vody.
    Mezitím si ve větší pánvi na lžíci másla orestujte nakrájenou hlívu ústřičnou, ale nesolte ji

  2. Nejprve pustí trochu vody, ale ta se brzy odpaří a hlíva se začne opékat dozlata, v této fázi restujte hlívu na mírném plameni

  3. Nyní v misce smíchejte žloutky a dvě lžíce nastrouhaného parmazánu

  4. Uvařené těstoviny slijte, ale nechte si trochu scezené vody

  5. Nyní horké těstoviny přidejte do pánve k orestovaným houbám a společně vše prohřejte a trochu osolte

  6. Vypněte plotýnku nebo hořák na sporáku a teď do této horké směsi vlijte vaječno-parmazánovou směs a společně smíchejte

  7. Je-li třeba, přidejte 1 – 2 lžíce vody z těstovin

  8. Teplem se vytvoří krémová omáčka, aniž by se vajíčka srazila

  9. Ihned servírujte posypané nasekanou čerstvou pažitkou, strouhaným parmazánem a čerstvě namletým pepřem

  10. Dobrou chuť!

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu