Cizrnový hummus s okurkou | Coolinářka
10. 8. 2016

Cizrnový hummus s okurkou

Ingredience

  • 1 konzerva cizrny
  • cca 10cm oloupané salátové okurky
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1 lžíce čerstvého kopru
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Léto jistě ještě neřeklo poslední slovo a pár teplých dnů nás ještě čeká. Zkuste jako rychlou letní večeři připravit tuto svěží verzi exotické speciality – hummus. Základ tradičně tvoří cizrna, tentokrát doplněná salátovou okurkou.

Postup

  1. Je to víc než jednoduché: do kutru dejte cizrnu bez nálevu, oloupanou a nakrájenou salátovou okurku zbavenou semínek, oloupaný česnek a kopr, přilijte olivový olej.
    Vše rozmixujte na hladkou kaši, ochutnejte a dosolte.
    Hummus podávejte pokapaný olivovým olejem a posypaný čerstvě namletým pepřem

  2. Jako příloha se hodí celozrnný křupavý chléb či pita placky.
    Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu