Zapečené žampiony portobello se šunkou a bylinkami | Coolinářka
5. 7. 2015

Zapečené žampiony portobello se šunkou a bylinkami

Ingredience

  • 4 žampiony Portobello
  • 150 ml smetany
  • 1 vejce
  • 2 plátky kvalitní vepřové šunky
  • 3 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • čerstvý tymián
  • čerstvý rozmarýn
  • máslo
  • sůl
  • pepř

Nedávno jsme zkusila koupit žampiony s velkým kloboukem, říká se jim Portobello. Jsou skvělé, moc doporučuji!

Postup

  1. Ze čtyř hub opatrně vyřízněte nožičku a tu nakrájejte nadrobno, osolte a krátce poduste na másle s trochou čerstvého tymiánu a rozmarýnu

  2. Toto nechte trochu vychladnout a přilijte asi 150 ml smetany ke šlehání, 2 plátky na kostičky nakrájené kvalitní vepřové šunky, 1 vejce a 3 lžíce nastrouhaného parmazánu

  3. Kloboučky trochu posolte a dejte na pečící papír na plech

  4. Až nyní do nich opatrně nalijte směs

  5. K takto připraveným houbám položte na pečící papír asi polévkovou lžíci másla

  6. Houby dejte zapéct pod gril na 180 stupňů, dokud směs neztuhne a nezačne zlátnout

  7. Podávejte například s bramborovou kaší

  8. Dobrou chuť!

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu