Dýňové nočky se šalvějí | Coolinářka
1. 9. 2015

Dýňové nočky se šalvějí

Ingredience

  • 1/2 máslové dýně
  • cca 340 g hladké mouky
  • 6 lístků čerstvé šalvěje
  • 1 žloutek
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • parmazán

Tak léto se nám tento rok předvedlo v té “nejlepší” formě, ale děkujeme, milé léto, stačilo! Podzime, vítej! Pro mě je jedním z atributů tohoto mého nejoblíbenějšího ročního období dýně.
Letos jsem poprvé zkusila, kromě naší oblíbené dýňové polévky, tyto nočky, které jsem jednoduše podávala s parmazánem a přelité přepuštěným máslem. Můžete je ale doplnit žampionovou omáčkou nebo opraženou slaninou.

Postup

  1. Polovinu máslové dýně (to je ta, co má tvar hrušky) oloupejte, dejte do zapékací mísy nebo pekáče, osolte a pokapejte olivovým olejem

  2. Dejte ji péct do trouby asi na 180 stupňů, dokud dýně zcela nezměkne, asi 30-40 minut

  3. Po té ji rozmixujte spolu s čerstvými lístky šalvěje ponorným mixérem na hladké pyré

  4. Po vychladnutí přidejte žloutek, hladkou mouku a čerstvě namletý pepř

  5. Mouku přidávejte postupně (množství je odvislé na velikosti dýně), dokud nevznikne nelepivé měkké těsto.
    Z něho pak vytvořte “hady” a z nich nakrájejte malé nočky.
    Ty pak vařte v osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu a ihned je podávejte posypané parmazánem

  6. Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu