Ingredience
1 /2 máslové dýně- cca
340 g hladké mouky 6 lístků čerstvé šalvěje1 žloutek- sůl
- pepř
- olivový olej
- parmazán
Tak léto se nám tento rok předvedlo v té „nejlepší“ formě, ale děkujeme, milé léto, stačilo! Podzime, vítej! Pro mě je jedním z atributů tohoto mého nejoblíbenějšího ročního období dýně.
Letos jsem poprvé zkusila, kromě naší oblíbené dýňové polévky, tyto nočky, které jsem jednoduše podávala s parmazánem a přelité přepuštěným máslem. Můžete je ale doplnit žampionovou omáčkou nebo opraženou slaninou.
Postup
Polovinu máslové dýně (to je ta, co má tvar hrušky) oloupejte, dejte do zapékací mísy nebo pekáče, osolte a pokapejte olivovým olejem
Dejte ji péct do trouby asi na 180 stupňů, dokud dýně zcela nezměkne, asi 30-40 minut
Po té ji rozmixujte spolu s čerstvými lístky šalvěje ponorným mixérem na hladké pyré
Po vychladnutí přidejte žloutek, hladkou mouku a čerstvě namletý pepř
Mouku přidávejte postupně (množství je odvislé na velikosti dýně), dokud nevznikne nelepivé měkké těsto.
Z něho pak vytvořte „hady“ a z nich nakrájejte malé nočky.
Ty pak vařte v osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu a ihned je podávejte posypané parmazánemDobrou chuť!