Portobello burger s omáčkou z avokáda a koriandru | Coolinářka
12. 7. 2015

Portobello burger s omáčkou z avokáda a koriandru

Ingredience

  • 4 žampiony Portobello
  • 4 domácí burgerové buky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvý tymián
  • čerstvý rozmarýn
  • sůl
  • pepř
  • rajčata
  • 1 zralé avokádo
  • hrst čerstvého koriandru
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 1 lžíce majonézy

V jednom z předchozích příspěvků mám recept na domácí bulky na hamburger. Zkuste je tentokrát naplnit něčím jiným než klasickým hovězím karbanátkem. Udělejte burgery s žampiony s velkým kloboukem nazývané Portobello. Místo klasické tatarky jsem udělala skvělou omáčku z avokáda a koriandru, které se k chuti grilovaných žampionů skvěle hodí. Vše jsem doplnila ogrilovanou červenou paprikou a lehký gril-překrm byl na světě.

Postup

  1. Recept na domácí bugerové bulky naleznete zde: https://www.coolinarka.cz/recept-3

    Kloboučky žampionů omyjte, ale nijak neloupejte

  2. Důkladně je osušte a potřete olivovým olejem ochuceným trochou čerstvého tymiánu a nasekaného rozmarýnu.
    Takto připravené klobouky dejte přímo na mřížku rozpáleného grilu a opékejte dokud nezačnu pouštět vodu

  3. Rozkrojené bulky zlehka opečte na grilu do křupava a naplňte je zeleninou

  4. Žampion potřete avokádovou omáčkou, kterou si připravíte následovně:
    Do mixéru dejte oloupané zralé avokádo, přidejte lístky koriandru, špetku sušeného oregana, pár kapek citrónové šťávy, asi špetku mletého pepře a olivový olej

  5. Vše umixujte do hladka, vmíchejte majonézu, dosolte a případně dochuťte šťávou z citrónu.
    Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu