Ingredience
4 žampiony Portobello4 domácí burgerové buky2 lžíce olivového oleje- čerstvý tymián
- čerstvý rozmarýn
- sůl
- pepř
- rajčata
1 zralé avokádo- hrst čerstvého koriandru
2 lžičky citronové šťávy1 lžička sušeného oregána2 lžíce olivového oleje- sůl
1 lžíce majonézy
V jednom z předchozích příspěvků mám recept na domácí bulky na hamburger. Zkuste je tentokrát naplnit něčím jiným než klasickým hovězím karbanátkem. Udělejte burgery s žampiony s velkým kloboukem nazývané Portobello. Místo klasické tatarky jsem udělala skvělou omáčku z avokáda a koriandru, které se k chuti grilovaných žampionů skvěle hodí. Vše jsem doplnila ogrilovanou červenou paprikou a lehký gril-překrm byl na světě.
Postup
Recept na domácí bugerové bulky naleznete zde: https://www.coolinarka.cz/recept-3
Kloboučky žampionů omyjte, ale nijak neloupejte
Důkladně je osušte a potřete olivovým olejem ochuceným trochou čerstvého tymiánu a nasekaného rozmarýnu.
Takto připravené klobouky dejte přímo na mřížku rozpáleného grilu a opékejte dokud nezačnu pouštět voduRozkrojené bulky zlehka opečte na grilu do křupava a naplňte je zeleninou
Žampion potřete avokádovou omáčkou, kterou si připravíte následovně:
Do mixéru dejte oloupané zralé avokádo, přidejte lístky koriandru, špetku sušeného oregana, pár kapek citrónové šťávy, asi špetku mletého pepře a olivový olejVše umixujte do hladka, vmíchejte majonézu, dosolte a případně dochuťte šťávou z citrónu.
Dobrou chuť!