Ricottové nočky | Coolinářka
10. 3. 2019

Ricottové nočky

Ingredience

  • 250 g sýru ricotta
  • 130 g polohrubé mouky
  • sůl
  • 1 vejce
  • 1 lžíce másla
  • zakysaná smetana k podávání
  • čerstvá pažitka k podávání
  • hrubě mletý pepř

Tento recept je snad jeden z nejjednodušších na blogu, ale o to chutnější! Navíc se ricottové nočky dají připravit i na sladko třeba s vyšlehanou šlehačkou a čerstvým ovocem.

Postup

  1. Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
    Do mísy vyklopte sýr ricotta a smíchejte do něho celé vejce

  2. Postupně k této směsi přisypávejte polohrubou mouku, aby vzniklo nadýchané těsto

  3. Vál hojně posypte polohrubou moukou, těsto na něj přesuňte a rozdělte ho na půl

  4. Z každé části vyválejte rukama “hada” a toho nasekejte na malé kousky

  5. Nočky dejte na dvakrát vařit do vody, hned jak vyplavou na povrch, vylovte je cedníkem.
    Ve velké pánvi na lžíci másla uvařené nočky osmažte dozlatova ze všech stran.
    Ihned je podávejte se zakysanou smetanou, nasekanou pažitkou a posypané čerstvě namletým pepřem

  6. Můžete přidat i orestované kostičky slaniny.

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu