Velikonoční nádivkové muffiny | Coolinářka
10. 4. 2017

Velikonoční nádivkové muffiny

Ingredience

  • 34 bílé rohlíky, housky nebo toustové chleby
  • 4 vejce
  • 100g baby špenátu
  • 150g anglické slaniny nebo uzené krkovice
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 2 lžíce nasekané zelené petrželky
  • hrst sekaných mandlí
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Velikonoční nádivka je jarním evergreenem asi v každé rodině a každá rodina má ten svůj recept na tu úplně nejlepší! Já ráda dělám nádivku jako muffiny, ale klidně můžete tento recept použít i na klasickou bábovkovou nebo chlebíčkovou formu.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
    Pečivo nakrájejte na malé kostičky, ty rozprostřete na plech a dejte krátce zapéct na cca 180 stupňů to trouby

  2. Nyní křupavé kostičky pečiva přesypte do větší mísy a nechte je zchladnout

  3. Mezitím si orestujte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu nebo uzené maso a spařte v cedníku baby špenát vroucí vodou

  4. K pečivu přidejte 4 žloutky, asi 3 lžíce rozpuštěného zchladlého másla, slaninu nebo uzenou krkovici i s výpekem a vychladlý spařený nakrájený špenát

  5. Do směsi dále zamíchejte sekané mandle, pažitku, petrželku, dvakrát strouhněte muškátový oříšek a nakonec přidejte špetku soli a čerstvě namletý pepř

  6. V jiné míse ušlehejte vaječné bílky se špetkou soli v tuhý sníh

  7. Ten postupně (na třikrát) jemně vmíchejte do těsta na nádivku.
    Hotovou směsí naplňte formu na muffiny, kterou předem vymažte máslem

  8. Nádivkové muffiny pečte při 180 stupních cca 15 minut.
    Dobrou chuť!

    Recept vznikl ve spolupráci s http://www.kolonial.cz

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Recepty z masa

Recepty z masa

Velikonoce

Velikonoce

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu