Ingredience
3 –4 bílé rohlíky, housky nebo toustové chleby4 vejce100 g baby špenátu150 g anglické slaniny nebo uzené krkovice2 lžíce nasekané pažitky2 lžíce nasekané zelené petrželky- hrst sekaných mandlí
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
- máslo
Velikonoční nádivka je jarním evergreenem asi v každé rodině a každá rodina má ten svůj recept na tu úplně nejlepší! Já ráda dělám nádivku jako muffiny, ale klidně můžete tento recept použít i na klasickou bábovkovou nebo chlebíčkovou formu.
Postup
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Pečivo nakrájejte na malé kostičky, ty rozprostřete na plech a dejte krátce zapéct na cca 180 stupňů to troubyNyní křupavé kostičky pečiva přesypte do větší mísy a nechte je zchladnout
Mezitím si orestujte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu nebo uzené maso a spařte v cedníku baby špenát vroucí vodou
K pečivu přidejte 4 žloutky, asi 3 lžíce rozpuštěného zchladlého másla, slaninu nebo uzenou krkovici i s výpekem a vychladlý spařený nakrájený špenát
Do směsi dále zamíchejte sekané mandle, pažitku, petrželku, dvakrát strouhněte muškátový oříšek a nakonec přidejte špetku soli a čerstvě namletý pepř
V jiné míse ušlehejte vaječné bílky se špetkou soli v tuhý sníh
Ten postupně (na třikrát) jemně vmíchejte do těsta na nádivku.
Hotovou směsí naplňte formu na muffiny, kterou předem vymažte máslemNádivkové muffiny pečte při 180 stupních cca 15 minut.
Dobrou chuť!Recept vznikl ve spolupráci s http://www.kolonial.cz