Špekáčky na černém pivu | Coolinářka
1. 4. 2016

Špekáčky na černém pivu

Ingredience

  • 5 kvalitních špekáčků
  • 1 malá červená cibule
  • 1 malá světlá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 chilli paprička (nemusí být)
  • 100g anglické slaniny
  • hořčice
  • 1/2 malé plechovky sekaných rajčat
  • cca 250 ml černého piva

Není nad dobrý, kvalitní a voňavý špekáček. Jedním z mých nejzamilovanějších jídel je právě špekáček opečený na ohni. Ještě než bude ideální počasí na táborák, zkuste tento recept.

Postup

  1. Špekáčky podélně rozřízněte a řez vymažte hořčicí

  2. Každý špekáček naplňte na měsíčky nakrájenou cibulí a na plátky nakrájeným česnekem

  3. Přidejte anglickou slaninou a buřty vyskládejte do pekáče nebo zapékací mísy

  4. Špekáčky zalijte sekanými rajčaty a černým pivem a vše posypejte nakrájenou chilli papričkou

  5. Dejte péct na 180 stupňů zakryté alobalem cca 15 minut, následně pak bez alobalou dalších 10 minut.
    Podávejte s čerstvým chlebem.
    Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu