Ingredience
5 kvalitních špekáčků1 malá červená cibule1 malá světlá cibule1 stroužek česneku1 chilli paprička (nemusí být)100 g anglické slaniny- hořčice
1 /2 malé plechovky sekaných rajčat- cca
250 ml černého piva
Není nad dobrý, kvalitní a voňavý špekáček. Jedním z mých nejzamilovanějších jídel je právě špekáček opečený na ohni. Ještě než bude ideální počasí na táborák, zkuste tento recept.
Postup
Špekáčky podélně rozřízněte a řez vymažte hořčicí
Každý špekáček naplňte na měsíčky nakrájenou cibulí a na plátky nakrájeným česnekem
Přidejte anglickou slaninou a buřty vyskládejte do pekáče nebo zapékací mísy
Špekáčky zalijte sekanými rajčaty a černým pivem a vše posypejte nakrájenou chilli papričkou
Dejte péct na 180 stupňů zakryté alobalem cca 15 minut, následně pak bez alobalou dalších 10 minut.
Podávejte s čerstvým chlebem.
Dobrou chuť!