Kuře pečené v mléce | Coolinářka
14. 2. 2016

Kuře pečené v mléce

Ingredience

  • 1 celé menší kuře
  • hrst čerstvých šalvějových lístků
  • 2 celé skořice
  • kůra z jednoho citrónu
  • 8-10 neoloupaných stroužků česneku
  • cca 500 ml mléka
  • 1 lžíce másla
  • olej
  • sůl
  • pepř

Tento slavný recept Jamieho Olivera je pokládán za jeden z nejlepších postupů, jak připravit kuře. Musím uznat, že je vážně skvělý. Vůni a chuť šalvěje, citrónové kůry, skořice, česneku společně s pečeným masem si zamilujete. Navíc, to není nic složitého!

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
    V hlubší litinové pánvi nebo hrnci, ve kterém později budete kuře péct, si na troše oleje a másla zprudka osmažte ze všech stran osolené a opepřené kuře

  2. Nyní ke kuřeti do hrnce přidejte šalvěj, skořici, neoloupané stroužky česneku a na větší kousky nakrájenou citrónovou kůru

  3. Vše trochu osolte a zalijte mlékem.
    Dejte péct do vyhřáté trouby asi na 70-80 minut a v průběhu pečení kuře přelévejte výpekem s mlékem.
    Podávejte například s bramborovou kaší.
    Dobrou chuť!

Recepty z masa

Recepty z masa

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu