Ingredience
1 celé menší kuře- hrst čerstvých šalvějových lístků
2 celé skořice- kůra z jednoho citrónu
8 -10 neoloupaných stroužků česneku- cca
500 ml mléka 1 lžíce másla- olej
- sůl
- pepř
Tento slavný recept Jamieho Olivera je pokládán za jeden z nejlepších postupů, jak připravit kuře. Musím uznat, že je vážně skvělý. Vůni a chuť šalvěje, citrónové kůry, skořice, česneku společně s pečeným masem si zamilujete. Navíc, to není nic složitého!
Postup
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
V hlubší litinové pánvi nebo hrnci, ve kterém později budete kuře péct, si na troše oleje a másla zprudka osmažte ze všech stran osolené a opepřené kuřeNyní ke kuřeti do hrnce přidejte šalvěj, skořici, neoloupané stroužky česneku a na větší kousky nakrájenou citrónovou kůru
Vše trochu osolte a zalijte mlékem.
Dejte péct do vyhřáté trouby asi na 70-80 minut a v průběhu pečení kuře přelévejte výpekem s mlékem.
Podávejte například s bramborovou kaší.
Dobrou chuť!

