Cizrnový hummus s červenou řepou | Coolinářka
29. 9. 2015

Cizrnový hummus s červenou řepou

Ingredience

  • 1 konzerva cizrny
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1 hrst čerstvé plocholisté petržele
  • 2 lžičky Tahini pasty
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • olivový olej
  • sůl
  • 2 malé červené řepy
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu

Dnes trochu zdravěji… recept na cizrnovou řekněme pomazánku či hustý dip zvaný hummus pochází z blízkého východu a severní Afriky a já jsem ho poprvé ochutnala před lety v Izraeli. Doplnila jsem ho pyré s pečené červené řepy a tato kombinace byla moc dobrá. Zkuste to!

Postup

  1. Nejprve upečte omyté malé červené řepy v alobalu s olivovým olejem a solí (můžete přidat trochu balzamikového krému)

  2. Asi po 30 minutách by měly být měkké

  3. Vychladlé řepy oloupejte, přidejte sušený tymián, olej z alobalu, ve kterém se pekly a rozmixujte do hladkého pyré

  4. Nyní si připravte cizrnu

  5. Nejprve ji slijte a přendejte do misky, přidejte sezamovou pastu Tahini, česnek, lístky petržele, šťávu z citrónu, asi 4 lžíce olivového oleje a vše rozmixujte do hladka

  6. Ochutnejte a dochuťte solí.
    Nyní obě směsi jen tak halabala smíchejte, pokapejte olivovým olejem a podávejte například s arabských chlebem.
    Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu