Zadělávané brambory | Coolinářka
13. 9. 2015

Zadělávané brambory

Ingredience

  • 3/4 kg brambor
  • 250 ml mléka
  • 50 g másla
  • 1 a 1/2 lžíce hladké mouky
  • 5 kuliček nového koření
  • 4 bobkové listy
  • 5 kuliček celého pepře
  • sůl
  • 1 lžíce octa

Tento recept se v naší rodině dělává už po generace a je fakt, že jsem se s ním nikde jinde zatím nesetkala. Tuto netradiční přílohu – bílé brambory, jak jim říkáme, s dušeným hovězím masem, když naservíruji návštěvě, tak si vždycky řekne o recept, proto nesmí ani tady na blogu chybět.

Postup

  1. Nejprve omyjte pozdní brambory, neloupejte je a dejte je vařit do změknutí

  2. Poté je nechte úplně zchladnout.
    Mezi tím si připravte máslovou jíšku, do které nalijte postupně mléko a dokonale ho vmíchejte, aby vám vzniknul hladký řídký bešamel

  3. Do něho nyní přidejte lžíci octa, nové koření, bobkový list a celý pepř

  4. Nechte vše pár minut vařit na mírném ohni

  5. Pak vyjměte všechno koření z omáčky a dosolte ji

  6. Oloupané brambory nakrájejte na větší kousky a opatrně je zamíchejte do horké bešamelové omáčky, tak aby je pokryla ze všech stran

  7. Případně dosolte

  8. Jak jsem již psala výše, tato příloha se nejlépe hodí k dušenému hovězímu masu se šťávou.
    Dobrou chuť!

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Pečivo, přílohy, pesta, krekry, ...

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu