Květákové "steaky" s čedarem | Coolinářka
7. 9. 2023

Květákové „steaky“ s čedarem

Ingredience

  • 1 velký květák
  • 1 vaječný žloutek
  • 1 lžička sladké papriky
  • 0,5 lžičky soli
  • 2 lžíce oleje
  • cca 120 ml smetany
  • špetka muškátového oříšku
  • 100 g čedaru

Tento jednoduchý recept, jak na květák, jsem viděla na sociálních sítích a doslova mě nadchl. Vyzkoušela jsem ho a určitě se zařadí mezi naše oblíbené. Stačí pár surovin a vykouzlíte nápaditou večeři. Já jsem  použila na pečení plech s nastavitelnou velikostí od Guradini z eshopu Kulinaria.cz. 

 

Postup

  1. Celý očištěný květák nakrájejte na plátky (asi 1,5 cm), kusy které nejsou celistvé, nakrájejte na malé kousky a dejte je do hrnce, zalijte smetanou s troškou soli a muškátového oříšku. Květák ve smetaně vařte do změknutí a pak ho tyčovým mixérem ve smetaně rozmixujte, případně dosolte, vznikne výborná zapékací omáčka.

  2. Připravte si pekáč Guardini, který vyložte pečícím papírem. Květákové plátky potřete vajčným žloutkem, osolte, okořeňte paprikou a pokapejte olejem. Dejte je péct do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 15 minut.

  3. Pak je z trouby vyndejte, na každý nandejte vrstvu květákovo-smetanové omáčky a hojně je posypte strouhaným čedarem. Pekáč vraťte do trouby a květákové steaky dopečte dozlatova.

  4. Podávejte je ideálně s čerstvou zeleninou nebo vařeným bramborem.

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu