Palačinky z červené řepy s ořechy a zakysanou smetanou | Coolinářka
12. 11. 2015

Palačinky z červené řepy s ořechy a zakysanou smetanou

Ingredience

  • 2 středně velké červené řepy
  • bazamiková redukce
  • olivový olej
  • sůl
  • 130 ml mléka
  • 2 vejce
  • 5 lžic hladké mouky
  • 50 ml méka
  • slunečnicový olej
  • zakysaná smetana
  • vlašské ořechy

Dnešní recept je tak trochu kulinářská manýra. Už jsem zkusila palačinky zelené z čerstvého špenátu, v nich ale špenát nebyl příliš cítit. Proto mě lákalo, zkusit do palačinkového těsta přimíchat pyré z pečené červené řepy. A tento experiment vyšel, nejenže je chuť řepy opravdu výrazná, navíc opékáním získala i něco navíc. Já je jednoduše doplnila jen zakysanou smetanou a vlašskými ořechy.

Postup

  1. Nejprve červené řepy důkladně omyjte

  2. Následně je neoloupané položte na kus alobalu, přelijte je asi 1 lžící balzamikového krému a olivového oleje a osolte je

  3. Řepy zabalte do alobalu a dejte je péct v zapékací misce na 180 stupňů asi na 30 minut do změknutí

  4. Záleží na velikosti řepy, zda-li je upečená jednoduše zjistíte nožem, tak jako u vaření brambor.
    Upečené řepy nechte trochu zchladnout a pak je oloupejte a i s vypečenou tekutinou z alobalu rozmixujte ponorným mixérem v hladké pyré

  5. Ochutnejte ho a případně ho dosolte

  6. V míse smíchejte zchladlé pyré s vejci, mlékem a hladkou moukou

  7. Vznikne trochu hustší palačinkové těsto

  8. Z něho na oleji smažte palačinky

  9. Trochu víc se trhají, má první letěla úspěšně do koše, ale nenechte se odradit, další už se povedly.
    Palačinky podávejte posypané vlašskými ořechy s trochou zakysané smetany.
    Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu