Ingredience
2 středně velké červené řepy- bazamiková redukce
- olivový olej
- sůl
130 ml mléka2 vejce5 lžic hladké mouky50 ml méka- slunečnicový olej
- zakysaná smetana
- vlašské ořechy
Dnešní recept je tak trochu kulinářská manýra. Už jsem zkusila palačinky zelené z čerstvého špenátu, v nich ale špenát nebyl příliš cítit. Proto mě lákalo, zkusit do palačinkového těsta přimíchat pyré z pečené červené řepy. A tento experiment vyšel, nejenže je chuť řepy opravdu výrazná, navíc opékáním získala i něco navíc. Já je jednoduše doplnila jen zakysanou smetanou a vlašskými ořechy.
Postup
Nejprve červené řepy důkladně omyjte
Následně je neoloupané položte na kus alobalu, přelijte je asi 1 lžící balzamikového krému a olivového oleje a osolte je
Řepy zabalte do alobalu a dejte je péct v zapékací misce na 180 stupňů asi na 30 minut do změknutí
Záleží na velikosti řepy, zda-li je upečená jednoduše zjistíte nožem, tak jako u vaření brambor.
Upečené řepy nechte trochu zchladnout a pak je oloupejte a i s vypečenou tekutinou z alobalu rozmixujte ponorným mixérem v hladké pyréOchutnejte ho a případně ho dosolte
V míse smíchejte zchladlé pyré s vejci, mlékem a hladkou moukou
Vznikne trochu hustší palačinkové těsto
Z něho na oleji smažte palačinky
Trochu víc se trhají, má první letěla úspěšně do koše, ale nenechte se odradit, další už se povedly.
Palačinky podávejte posypané vlašskými ořechy s trochou zakysané smetany.
Dobrou chuť!