Králík s omáčkou z pečeného česneku | Coolinářka
28. 2. 2018

Králík s omáčkou z pečeného česneku

Ingredience

  • 1 rozporcovaný králík nebo 4 stehna
  • cca 4 lžíce dijonské hořčice
  • cca 250 ml kuřecího vývaru
  • slunečnicový olej
  • 3 paličky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • hrst čerstvých lístků šalvěje
  • citronová šťáva
  • sůl
  • pepř

Dlouho jsem nesdílela žádný recept z masa… Tak dnes to napravím. Králičí maso máme rádi a navíc je zdravé, tak proč si ho nepřipravit v současných mrazivých dnech, myslím, že se docela hodí.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů

  2. Jednotlivé porce králíka osolte, opepřete a hojně potřete hořčicí

  3. V pekáči, ve kterém budete péct je zprudka na trošce oleje orestujte ze všech stran

  4. Nyní králíka zalijte vývarem, tak aby byly porce ponořené asi do poloviny

  5. Na maso položte na poloviny rozkrojené palice česneku, které lehce osolte a pokapejte olejem

  6. Pro ovonění přidejte do pekáče i pár lístků čerstvé šalvěje

  7. Dejte péct asi na 50 – 60 minut, prvních 30 minut zakryté alobalem nebo poklicí.
    Po upečení vyndejte maso, upečený česnek a šalvěj (tu vyhoďte)

  8. Maso zakryjte alobalem, aby příliš nevystydlo, než doděláte omáčku

  9. Do šťávy, která zbyla v pekáči, vymačkejte paličky česneku, jednotlivé stroužky pečením zesládly a ztratily štiplavost

  10. Nyní celý obsah v pekáči rozmixujte tyčovým mixérem, nezapomeňte seškrábnout připečené kousky z okraje pekáče! Omáčku přelijte do menšího hrnce a dejte vařit na sporák

  11. Teď do omáčky nalijte smetanu a nechte provařit

  12. Dochuťte ji solí, pepřem dle chuti ji můžete lehce zakápnout citrónovou šťávou.
    Upečeného králíka podávejte přelitého česnekovo-smetanovou omáčkou a vše doplňte bramborovou přílohou.
    Dobrou chuť!

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu