Ingredience
500 g vepřové krkovice nebo plece1 malá cibule2 stoužky česneku1 lžíce nakrájeného čerstvého zázvoru2 lžíce rajského protlaku1 lžička sladké papriky1 lžička římského kmínu1 ,5 lžíce hnědého cukru2 dcl vody- olej
- sůl
- pepř
- Honey mustard sauce http://www.my-chilli.eu/products/honey-mustard-sauce
Dnešní recept potěší možná spíše pány… Vepřové maso pomalu pečené, dokud se doslova nerozpadá na vlákna a k tomu pikantní omáčka. Ovšem ne jen tak ledajaká, Honey mustard sauce (http://www.my-chilli.eu/products/honey-mustard-sauce) je dokonce oceněná bronzovou medailí na celosvětovém klání chilli omáček ve Spojených státech! A tuto lahůdku (a další chilli speciality) vyrábí moji přátelé z Brna, firma My-chilli (http://www.my-chilli.eu/). Takže pokud máte rádi pálivé, určitě jejich produkty vyzkoušejte, za perfektní kvalitu a chuť dám ruku do ohně!
Postup
Nejprve si připravte BBQ omáčku
V hrnci na trošce oleje krátce orestujte najemno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přidejte na pátky nakrájený česnek a zázvor a společně restujte asi minutu
Nyní do hrnce přidejte sladkou papriku, římský kmín rajský protlak a krátce vše společně orestujte
Pozor, aby se směs nezačala připalovat! Poté ji zalijte vodou a přidejte hnědý cukr
Vše vařte do zhoustnutí
Dochuťte solí a pepřem
Vepřovou krkovici po povrchu nakrojte do mřížky, osolte ji a do zářezů vetřete 2/3 omáčky
Maso dejte péct na 3 hodiny při 120 stupních zakryté alobalem
Poté maso odkryjte a dopékejte ještě cca 2 hodiny při 130 stupních
Hotové maso roztrhejte vidličkou a podávejte s Honey mustard souce a se zbylou BBQ omáčkou.


