Pečené vepřové koleno | Coolinářka
12. 3. 2017

Pečené vepřové koleno

Ingredience

  • 1 vepřové koleno
  • 1 střední cibule
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • 250 ml černého piva
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce grilovacího koření bez soli
  • sůl
  • pepř
  • slunečnicový olej

Troufám si tvrdit, že pomalu pečené vepřové koleno je daleko chutnější než předvařené a dopečené, jak se obvykle dělává. Na tuhle dobrotu se vyplatí počkat!

Recept vznikl ve spolupráci s http://www.kolonial.cz

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu

  2. V tlustostěnné pánvi nebo hrnci na troše oleje osmažte na jemno nakrájenou cibulku

  3. Až začne zlátnou, přidejte na plátky nakrájené stroužky česneku a společně smažte necelou minutu

  4. Nyní přisypte grilovací koření a ihned vše zalijte pivem

  5. Do této směsi přidejte med a hořčici, osolte ji a opepřete

  6. Marinádu vařte asi 10 minut.
    Troubu si předehřejte na 110 stupňů.
    Mezitím si kůži na vepřovém kolenu nakrojte tak, aby řezy tvořily mřížku

  7. Maso důkladně osolte a opepřete

  8. Připravte si litinový pekáč s pokličkou a dejte do něho vepřové koleno

  9. To nyní přelijte marinádou a dejte ho péct na 6 hodin (klidně přes noc).
    Po této době by mělo být maso úplně měkké

  10. Nyní sundejte pokličku, zvyšte teplotu pečení na 200 stupňů a koleno dopečte pod grilem tzv. na barvu – asi 30 minut, maso během tohoto dopékání přelévejte výpekem

  11. Hotové koleno servírujte s čerstvým chlebem, strouhaným křenem, hořčicí a kyselou okurkou.

    Dobrou chuť!

    poznámka: stejným způsobem můžete koleno upéct i v pomalém hrnci

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu