Ingredience
1 cuketa1 lilek1 paprika1 cibule2 stroužky česneku4 –5 menších rajčat- olivový olej
- snítka čerstvého rozmarýnu
- snítka čerstvého tymiánu
3 kuřecí prsní řízky (ideálně s kůží)- provensálské koření
- sůl
- pepř
- máslo
Tak jednoduché a tak dobré! Však komu by se chtělo v těchto vedrech trávit dlouhou dobu u sporáku. recept je z mé první kuchařky, ale už se pilně pracuje na nové knížce, která vyjde na podzim a bude plná podobně jednoduchých a rychlých receptů.
Postup
Nejprve na litinové pánvi nebo pekáči zprudka z obou stran orestujte osolená a provensálskými bylinkami (suchá směs koření) okořeněná kuřecí prsa, aby se maso jen zatáhlo na povrchu
Maso dejte stranou
Nyní ve stejné pánvi nebo pekáči orestujte na olivovém oleji na měsíčky nakrájenou cibuli
Asi po minutě přidejte na plátky nakrájený česnek
Až začne česnek lehce zlátnout, přidejte na kostičky cuketu, lilek a papriku
Sundejte ze sporáku a přidejte nakrájená rajčata, čerstvý tymián a rozmarýn, sůl, pepř a vše promíchejte
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Opečené maso položte na připravenou zeleninu, na každý kousek dejte asi lžičku másla a dejte péct na cca 15 minut.
Podávejte s na příklad s tortillovými plackami a jogurtovým dresinkem.