Pečené ratatouille s kuřecím masem | Coolinářka
27. 7. 2018

Pečené ratatouille s kuřecím masem

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 45 menších rajčat
  • olivový olej
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • snítka čerstvého tymiánu
  • 3 kuřecí prsní řízky (ideálně s kůží)
  • provensálské koření
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Tak jednoduché a tak dobré! Však komu by se chtělo v těchto vedrech trávit dlouhou dobu u sporáku. recept je z mé první kuchařky, ale už se pilně pracuje na nové knížce, která vyjde na podzim a bude plná podobně jednoduchých a rychlých receptů.

Postup

  1. Nejprve na litinové pánvi nebo pekáči zprudka z obou stran orestujte osolená a provensálskými bylinkami (suchá směs koření) okořeněná kuřecí prsa, aby se maso jen zatáhlo na povrchu

  2. Maso dejte stranou

  3. Nyní ve stejné pánvi nebo pekáči orestujte na olivovém oleji na měsíčky nakrájenou cibuli

  4. Asi po minutě přidejte na plátky nakrájený česnek

  5. Až začne česnek lehce zlátnout, přidejte na kostičky cuketu, lilek a papriku

  6. Sundejte ze sporáku a přidejte nakrájená rajčata, čerstvý tymián a rozmarýn, sůl, pepř a vše promíchejte

  7. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
    Opečené maso položte na připravenou zeleninu, na každý kousek dejte asi lžičku másla a dejte péct na cca 15 minut.
    Podávejte s na příklad s tortillovými plackami a jogurtovým dresinkem.

Recepty z masa

Recepty z masa

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu