Vepřová krkovice pečená s jablky a červenou cibulí | Coolinářka
22. 10. 2015

Vepřová krkovice pečená s jablky a červenou cibulí

Ingredience

  • 4 širší plátky vepřové krkovice
  • 2 kyselá jablka
  • 1 velká červená cibule
  • 1 palička česneku
  • 1 lžíce celého kmínu
  • 1 lžička mletého sušeného zázvoru
  • sůl

A dnes opět jablka v hlavní roli! Tentokrát ale na slano: pečené společně s vepřovým masem a červenou cibulí. Takto maso pekly i naše babičky a funguje to nejen s kachnou nebo husou. Tuto kombinaci s krkovičkou si zamilujete!

Postup

  1. Jablka a cibuli nakrájejte na měsíčky a společně promíchejte v pekáči

  2. Paličku česneku rozkrojte na půl a přidejte do pekáče

  3. Plátky masa nenaklepávejte, jen ho osolte a položte na jablka s cibulí

  4. Vše posypte mletým zázvorem a kmínem

  5. Podlijte trochou vody, pekáč zaklopte a dejte péct asi na 90 minut na 160 stupňů

  6. Po této době maso dopečte nezakryté dozlatova na 180 stupňů

  7. V této fázi maso přelévejte výpekem

  8. Podávejte se sladkým červeným zelím a knedlíkem nebo jen s čerstvým chlebem.

Recepty z masa

Recepty z masa

Instagram feed

Left Menu IconSledujte mě
Menu