Ingredience
600 g vykostěných kuřecích stehen- na marinádu:
1 stroužek česneku1 chilli paprička- cca
1 cm čerstvého zázvoru 4 lžíce slunečnicového oleje1 lžíce medu2 lžíce sojové omáčky- na arašídovou omáčku:
1 malá cibule1 stroužek česneku1 chilli paprička2 lžíce slunečnicového oleje1 lžička medu150 g100 % arašídového másla NUTS! smooth peanuts http://aktin.cz/r3 ptile-nuts- ½ plechovky kokosového mléka
1 lžička rybí omáčky2 -3 lžičky sojové omáčky- k podávání - čerstvé limety, jarní cibulka, uvařený bílá rýže
Přátelé, možná si vybavíte recenzi a recept z loňského podzimu na kynutý sváteční věnec s arašídovým krémem z R3ptile http://r3ptile.cz/ . Jejich produkty mě vážně moc chutnají, proto jsem vyzkoušela i slaný recept se 100% jemným arašídovým máslem – kuřecí satay, který jsem poprvé ochutnala před lety na Bali v Indonésii. Pokud máte rádi lehce exotická jídla, vyzkoušejte určitě tento dnešní recept, omáčka je naprosto skvělá (omlouvám se za chvástání, ale nadchla nás doma všechny 😉 )
Nejen toto arašídové, ale i další 100% oříšková másla si můžete objednat zde: http://aktin.cz/r3ptile-nuts
Postup
Nejprve si připravte marinádu na kuřecí maso
Smíchejte olej, med, sojovou omáčku, nadrcený česnek a nasekaný zázvor
Kuřecí maso nakrájejte na kousky a dejte marinovat ideálně přes noc nebo alespoň na 4 hodiny do lednice .
Arašídovou omáčku připravíte jednoduše: v menším litinovém hrnci na oleji orestujte společně najemno nasekanou malou cibuli, na plátky nakrájený česnek a nasekanou chilli papričkuAsi po minutě přidejte arašídové máslo NUTS! a med
Společně promíchejte a přendejte do vysoké úzké nádoby, ve které tyčovým mixérem vše rozmixujete
Nyní do směsi přidejte rozmíchaný kokosový krém, trošku rybí omáčky a sojovou omáčku, které vše osolí a znovu směs rozmixujte dohladka
Namarinované kuřecí maso napíchejte na špejle a pak špízy grilujte v troubě na 200 stupňů nebo na rozpálené mřížce grilu.
Kuřecí satay servírujte s vlahou arašídovou omáčkou a rýžíMaso můžete zakápnout limetovou šťávou a vše posypat nasekaným chilli a zelenou částí jarní cibulky
Dobrou chuť!