Nachos na ohni | Coolinářka
8. 5. 2023

Nachos na ohni

Ingredience

  • na maso:
  • cca 150 g mletého hovězího masa
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička kořenící směsi na tacos
  • sůl
  • na nachos:
  • 4 hrsti solených tortilla chips
  • 2 lžíce tmavých fazolí z plechovky
  • 4 lžíce kukuřice
  • 5 cherry rajčat
  • ½ čerstvé papriky
  • sůl
  • 6 hrstí strouhaného čedaru
  • k podáváni:
  • 1 jarní cibulka
  • 1 zralé avokádo
  • zakysaná smetana

Blíží se sezóna grilování, opékání, udění, … To na jaru a létu všichni milujeme. Dnes mám pro vás tip na originální jídlo z ohně. Zapečené nachos se sýrem krásné voní ohněm a jsou raz dva hotové.

 

Recept vznikl ve spolupráci s Košík.cz

Postup

  1. Předem si na pánvi na trošce oleje orestujte mleté hovězí maso, okořeňte směsí koření na tacos a případně ho dosolte.

  2. Na dno grilovacích tácků vysypte tortilla chipsy. Na ně tmavé fazole a kukuřici bez nálevu, poloviny cherry rajčat, nasekanou čerstvou papriku a předem orestované mleté maso. Vše lehce osolte.

  3. Před grilováním povrch posypte strouhaným sýrem. Tácky zakryjte alobalem a dejte péct na žhavé uhlíky po táboráku na cca 5 minut, jen aby se sýr roztavil.

  4. Pak tácky odkryjte, přidejte oloupané nakrájené avokádo, nasekanou jarní cibulku a trošku zakysané smetany. Servírujte ihned ještě horké.

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu