Ingredience
- na krevety:
- 200 g krátkých těstovin
- 2 lžíce oleje ze sušených rajčat
- 250 g vyloupaných a očištěných krevet
- špetka soli
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžička sušené mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- na omáčku:
- 1 lžička másla
- 1 najemno nasekaná malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrst nasekaných sušených rajčat
- 2 lžičky rajského protlaku
- 150 ml vody z těstovin
- 200 ml smetany
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- hrst nasekané čerstvé bazalky
Tento virání recept na jednoduché těstoviny s jemnou krémovou omáčku z rajčat oblétl svět. Původně ve variantě s kuřecím masem, ale stejně skvělý je třeba i s luštěninami nebo s krevetami.
Recept vznikl ve spolupráci se Skinny.cz.
Postup
Těstoviny dejte vařit do osolené vody doměkka.
Nejprve na oleji ze sušených rajčat orestujte ve velké pánvi očištěné loupané krevety. Lehce je osolte a okořeňte pepřem, paprikou a oreganem. Když jsou hotové, z pánve je vyndejte stranou. Do pánve dejte máslo a na něm orestujte nasekanou cibuli a plátky česneku.
Po chvíli přidejte nakrájené sušená rajčata a rajský protlak. Vše zalijte vodou z těstovin a provařte cca 2 minuty.
Nakonec do pánve nalijte smetanu ke šlehání a přisypte strouhaný parmezán. Vařte asi 3 minuty a nakonec do omáčky zamíchejte čerstvou bazalku, uvařené těstoviny a krevety.

